Благой Рагин: Сайтовете са изманипулирали думите ми

Разговарях с Благой Рагин. Този ми се кълне в двете си деца, че „сайтовете са изманипулирали думите ми“.  Не искал да обиждаме шведският народ, а иначе бил за най-строго наказание за шведа ритнал българската камериерка.
Обясних му, че никой не обижда шведският народ, а обществото реагира срещу конкретното действие, а той , като работодател в бранша и човек носещ отговорност за живота и здравето на служителите си, е длъжен да реагира най-остро и не евентуалните печалби или загуби да са водещи в действията му, а спазването на закона и грижата за служителите. Попитах го пет пъти, ако това се случи с негов близък – деца, внуци, дали би замълчал, за да не обиди някого и да загуби някой лев. Отговор не получих. Приключих разговора възпитано. Почти.

Лично мнение – докато на върха на държавата и бизнеса стоят алчни дърти (и не само) комунисти и ченгета, способни да продат всеки и всичко заради собствените си интереси, то българите ще бъдем ритани, грабени и унижавани от всеки. Народ управляван от престъпници, губи достойнството си. За да си го върнем, първо трябва да отстраним мафията от властта. И поставим закона, правдата и морала над интересите и печалбите на шепа самозабравили се нещастници.

Георги Борисов Георгиев