„Доверието, глупако!“ Разбивате доверието в Правосъдието, госпожи и господа!

Роудшоуто на съдия#1 Лозан Панов по булевард „Дондуков“ сигурно е полезно за неговия пиар и атракция за медиите, но това по какъв начин помага за съдебната реформа и ефективността на съдебната система?!

Визитата на председателя на ВКС при премиера на „Дондуков“ 1 роди лафа на Борисов за „кърлежите“- малките партии, „които се прилепят като кърлежи към висши представители на съдебната власт“. Христо Иванов, лидер на „Да,България“ дори не се обиди от тази банкянска грубост, а притича да се срещне с криминалнопроявения Георги Харизанов, душеприказчик на премиера Борисов. И сигурно двамата бивши служители на Бойко Борисов се разбраха да обединят усилия във войната – тихата студена задкулисна война на министър-председателя трети мандат срещу главния прокурор, който стига опасно близко до премиера-Слънце, след повдигнатите обвинения срещу негови министри и разследването за милионите, потрошени по магистрала „Марица“.

Визитата на председателя на ВКС при президента на „Дондуков“ 2 роди сензацията за развитите болтове на гумите на служебния му Мерцедес, стопанисван от НСО. Това беше възприето едва ли не като опит за атентат. Дано да не е! Но пък, ако се окаже техническа повреда, героизмът на Лозан Панов ще се овъргаля в прахта на пътя към Славата… славният град Берковица, имам предвид.

Съдебната система се превърна в дъвка за очите и таблоидно шоу, размиха се идеите за съдебна реформа, принципите бяха заменени с лична вендета…

Ще перифразирам култовия слоган на предизборната кампания на президента Клинтън:“Икономиката,глупако!“ (сиреч, икономиката е основата и истината!) така:
„Доверието, глупако!“ Разбивате доверието в Правосъдието, госпожи и господа!

Всички сте умни, образовани, начетени, облечени във Власт магистрати. Съберете се и се разберете как да спасите Доверието и да установите Справедливостта!

Ние, българите, го очакваме от всички вас!

Соня Колтуклиева