Д-р Константин Златев: Великаните не са мит, появили са се след секс с паднали ангели

Има безброй много същества в Космоса и те са на различни етапи от своето развитие, казва богословът
Великаните, които сме „срещали“ в народните приказки, не са измислица. Имало ги е наистина и затова свидетелстват намерените скелети на 18-метрови човешки същества. Появили са се след интимното общуване между синовете Божии, т.е. ангелите и дъщерите човешки. Това каза в „Дневници на уфолога“ по телевизия СКАТ богословът д-р Константин Златев, цитиран от в. „Компас“.
Под паднали ангели може да се разбира и високоразвити извънземни същества, които са посещавали Земята, поясни проф. Стамен Стаменов.
В Библията пише как се раждат исполините, добавя докторът на богословските науки.
Проф. Стаменов пък каза, че в резултат на интимната близост между падналите ангели със земните, са се раждали изроди, които са започнали да съсипват Земята.
„В Книгата на Енох дори пише, че

тези гиганти са започнали да изяждат всичко, което човечеството произвежда

Стигнало се дотам да ядат и хората и да се избиват помежду си. Енох нарича ангелите стражите на небето, но те се изкушили от красотата на дъщерите човешки и започнали да „влизат“ при тях. Раждат се обаче изроди. Потвърждава се, че е имало кентаври, пегаси, т.е. съчетания на гени, които са абсурдни за съществуването им днес. Това е било против божията воля“, добавя уфологът.
Богословът пък цитира Библията: „И видя Господ (Бог), че развратът между човеците на земята е голям, и че всичките им сърдечни мисли и помисли бяха зло във всяко време“.
„Това смешение между ангелски същества, които са духовни по своя характер и дъщерите човешки, е довело до деформация в поколението. Това е едната линия на разсъждение, следвайки която стигаме до отговора на въпроса защо тези синове Божи са изневерили на волята на своя Създател и са паднали, т.е. са извършили прегрешение“, добавя Златев, който е автор на 12 книги и стотици публикации с християнско-просветителски, богословски, публицистичен и научнопопулярен характер. През 1983 г. той завършва Висшия Икономически институт, специалност „Международни икономически отношения“, а през 1993 г. завършва с отличен успех Богословския факултет към СУ „Климент Охридски“. От дълги години изследва словото и делото на Учителя.
Водещият пък цитира Книгата на Енох, според която

 200 ангели са нарушили Божията заповед и са извършили смешението, заради което са се появили на Земята исполините

„Падналите ангели са напуснали духовния свят, т.е. невидимата Вселена, ангелската обител, слезли са в плът на Земята и са се превърнали в хора. За тях обаче съществува присъда. Бог е запазил вечни окови, мрак до съда на Великия ден, който още не е дошъл. Ние всички очакваме Второто пришествие на Исус Христос, т.е. деня на Страшния съд, в който ще изпълни ролята на Божествен съдия, ще отдели праведниците от грешниците и ще въдвори нов порядък в света“, заяви писателят, който е последовател на Учителя Петър Дънов. „Свещеното писание не посочва броя на падналите ангели. В него се казва само, че той е твърде голям“, добавя д-р Златев.
„Има други интересни източници на информация извън християнската литература, които също се спират на темата. Според тях, падналите ангели са около 1/3 от всички ангелски същества, които са във връзка с планетата ни и със Слънчевата система. От 60 млрд. души, които са в орбита около Земята, те посочват около 20 млрд. паднали ангели. Не всички пребивават в плът, но са ангажирани с различни задачи. На Земята в момента има около 7,5 млрд. души. Естествено, че не могат да са всички падналите ангели, но някои от хората са такива. Въпросът е дали можем да ги различим“, заяви богословът.
„Библията свидетелства, че Бог първо е сътворил невидимия свят, който се нарича още духовен или ангелски. Съществата, което го населяват, са ангели. През 6 век след Христа е живял един автор на име Дионисий Псевдоареопагит, който е написал няколко забележителни книги. Истинското му име е неизвестно, както и данни за живота му, но делото му е свързвано с Дионисий Ареопагит, ученик на апостол Павел. В една от книгите си той описва девет ангелски чина или йерархии, т.е. съществата, които населяват духовния свят. Разделя ги на девет категории, като от по-висшите към по-нисшите стъпала са следните: серафими, херувими, престоли или тронове, власти, господства, сили, начела или началства, архангели и ангели“, разказва д-р Златев.
„Падналите ангели са свързани с т.нар. бунт на Луцифер, т.е. с главата на тъмните сили във Вселената, който до такава степен се възгордял, че пожелал да оспори първенството на своя Творец. Той повел общността от свои събратя.

 Бунтът на Луцифер довежда до това разделение между ангелите

Едните са опазили Божията воля и са останали верни на Господ, другите са последвали Сатаната и са взели участие в изпълнението на неговия план да създаде една собствена действителност, в която да е пълновластен господар“, обяснява богословът.
Според него към падналите ангели можем да отнесем тези извънземни, които са приключили материалния етап от своето духовно развитие, т.е. са преминали като общност от разумни същества в духовния свят. Те имат възможността да придобиват човешки образ, т.е. да се материализират и да участват в живота на същества, които са още на материален етап, както е на нашата Земя, коментира писателят.
Според него е

 нелепо да се твърди, че сме единствени във Вселената

Как може да си представим, че Бог, който е сътворил видимия и невидимия свят, направил е една материална Вселена, в която астрономите наблюдават вече между 50 и 100 млрд. галактики, попита той.
„Господ би ли сътворим нещо толкова колосално като обем, като величие само заради едни нищожни „мравки“ като нас на планета Земя? Отговорът е ясен: не е така. Има безброй много същества в Космоса и те са на различни етапи от своето развитие. Някои все още населяват материални светове като нашия, а други са преминали в духовния“, разказва д-р Златев.
„Има обмен на информация между различни цивилизации с тези, които са осъзнали, че основният закон на Вселената е единството. Тъй като всички произхождаме от Бог и от Неговия Дух, ние сме едно с него и следователно сме братя и сестри, независимо дали живеем на Земята или на другия край на Млечния път“, заяви богословът.
Проф. Стаменов пък каза, че плеядианците ни предупреждават да не вървим по този път, по който сме тръгнали.
„Не можем да оценим това, с което сме надарени от Господ. Човек започва да цени това, което има, когато го загуби“, коментира уфологът.
Той разказа за друга извънземна цивилизация, която е съветвала хората да не продължават по техния път, защото напредвайки технологично, са загубили емоционалността си.
Ние хората като род от разумни същества, имаме високоразвита емоционалност и това е отразено в нашата духовна структура. Това бива забелязано от такива

 извънземни цивилизации, които търсят общуване с нас, за да могат да подновят своя генетичен и духовен фонд,

обясни богословът.
„Губим себе си и планетата. Тя е жив и разумен организъм. Може да неутрализира всяко едно човешко деяние. Има хора, които контактуват с духа на Земята и те са предали невероятна информация. Тя моли висшите йерархии да я отърват от нас, а те й отговарят „още малко шанс им дай“, разказва Стаменов.
„Планетата ни е живо същество и има своите методи за отърсване от неблагодарните нейни обитатели. Те се наричат природни катаклизми. Особена роля играят земетресенията, вулкани, цунами и т.н. Това е реакция на нашето неблагоразумие, на жестокото ни отношение към природата, на неправомерната експлоатация на нейните ресурси и на унищожението на биосферата“, добавя Константин Златев.
Според него човечеството е изправено пред съдбоносната дилема. Или трябва да бъдат нормализирани отношенията между хората и народите според Божия промисъл за човека като същество с висок морал и духовност, която преобладава над плътското и го облагородява, или ще изчезнем като цивилизация, предупреждава той.
„Трябва да се промени и отношението ни към природния свят към всички негови царства и обитатели. Нека се отнасяме към него като грижлив стопанин“, призова последователят на Дънов.
Ако не се променим, съществува риск да бъдем унищожени като цивилизация, но не защото Бог го иска или, че някакви извънземни са решили да ни завладеят, не защото тъмните сили са спечелили битката със светлите, което не е възможно, а защото сме наклонили везните в полза на злото, коментира той.
Проф. Стаменов пък изтъкна, че сме създадени от множество извънземни. „Затова сме толкова различни. От отдалечени части на галактиката е вземан генетичен материал и е посаден на планетата ни“, обяснява той.
Според него истинското знание се движи не от представителите на институционалната наука. „Ролята на институциите в нашето сравнение е колосално пагубна. Те работят за затриването на човечеството и ще служат дори за изтриването на човешката раса от лицето на Земята. Картинката е жестока, защото се оказва, че по една йерархична спирала всички институции са подчинени на някого и така се образува една

 пирамида на подчинението, която опира с върха си глобалната мафиотска структура,

която въдворява в света т.нар. нов световен ред, което по-точно може да се определи като хаос“, заяви уфологът. „Така наречената корпоратокрация е взела в света такава мощна инерция, че едва ли има земна сила, която да я спре. Корпоратократите днес са бич номер едно за цялото човечество. Те са се подготвили да спасяват собствените си кожи. Имат бази под Земята и на Луната, и на Марс, и на дъното на световния океан. Те притежават космически кораби, които развиват огромни скорости. Какво им пречи да отидат в друга Слънчева система?“, попита Стаменов.
„Всеки, който е въоръжен с огромна парична и с технологична мощ, а така също и с безгранична власт, може да прави с другите каквото си иска. С обикновеното човечество тези хора си играят както си искат. Тази глобална върхушка е подчинена на друга, която е много жестока. В древността те са наречени от човечеството падналите ангели, а днес ги оприличаваме като представители на жестоки извънземни светове. Това са рептилите от съзвездията Хидра и Дракон, грейовете от Ореон и др.“, каза още Стамен Стаменов.