На екраните греят все рагиновци, защото са безобидни за големите играчи в туризма

Съвсем сериозно бях решила, че темата „Рагин“ е приключила за мен, след като снощи го чух как заеква и подсмърча на телефоната линия. Убийте ме с камъни, но ми дожаля – човекът е на възраст, подаде оставка и т.н.?
И тъкмо да прибера ножа в ножницата, ей ги тази сутрин в дует – Рагин и Ангелкова, заедно ни обясняват как работели за подобряването на българския туристически продукт и еле-еле, утре към нас ще се затичат не шведски и баварски общи работници, а де що има синьокръвно и дебелопортфейлно войнство!?
Пропускам без коментар, че Рагин изкара Виктор Николаев виновен за ситуацията – шегувка се човекът, какво толкова!
Обаче, покрай един грозен ритник и последвалото скандално предложение да си мълчим, пропускаме гредата в окото! ☝️
А тя е, че 25 години туризмът в България е представляван на международно ниво от един крайно несъстоятелен, с много скромни възможности и отдаден на нищонеправене човек! Един празнодумец, за когото най-голям извор на гордост е факта, че е роден на една и съща дата с Тодор Живков, а отношението му към индустрията на гостоприемството се обобщава във фразата „ми, те, туризма и сеслкото стопанство са си брат и сестра..“. Кажи, баба, тенкю!?
Та, като опряхме до чуждите езици, нужно ли е да казвам, че не говори нито един чужд език? Което не му попречи да обяви какдидатурата си за председателство на европейската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите и да си навлече присмех по всичките земни кълбета…
Явно, тази езикова бариера му е попречила за 25 години да свърши за пет пари полезна работа за България и туризма?
Или поне се надявам да е така… Защото иначе излиза, че е от некадърност и невежество. Или от пинтилък.?
Последното е много вероятно, защото организацията, която управлява (и която нямало да приеме оставката му!) е ДВА ПЪТИ изключвана от меджународната организация, в която би трябвало да членува, за да има смисъл от съществуването й!
Познайте защо?
Правилно – системно неплащане на членски внос и пълно отсъствие на каквато и да е дейност на международно и национално ниво!?
Два пъти – през 2011 и през 2017, преди седмици! Няма такъв прецедент в световната история, да знаете! Няма сега да изреждам пропуснатите ползи, защото Толстой ще ми завиди, „Война и мир“ ще ви се види кратък анекдот…
И накрая, като знам скромния капацитет на управителното тяло на БХРА, допускам, че наистина ще си го искат за председател и няма да му приемат оставката. Което ще зарадва Ангелкова, колкото и стресната да изглежда в момента. Защото й се явява нещо като дясна ръка, другарче в белите, един вид.
И защото рагиновците са драматично нужни не само на това правителство, но и на много други преди него! Те са удобни, като стара възглавница – дрънкат безсмислици, хвърлят бомбастични глупости, разсмиват хората и всичко им се разминава, защото изгледат като безобидни идиоти.
Но не са! ?С мързела, невежеството и ограничеността си вредят не само на туризма, но и на всички нас, защото имат его колкото връх Мусала и нямат никакви задръжки да говорят от наше име и да ни злепоставят пред всичко и всеки, почувствал се длъжен да ги слуша…
И ако се чудите защо въпреки очевидната си несъстоятелност, по екраните ви греят все рагиновци, да повторя – безобидни са за големите играчи в туризма и затова.

Весислава Танчева, Фейсбук

Колаж: Иво Ангелов – Свободен човек