Не ЕС, а Кой? прави цените високи

Руската хибридка са лошите западноевропейци, които тровят или лъжат с качеството на храните си източноевропейците.

Още когато тръгна манипулацията казах, че вероятността да слагат съставки, които не са оповестени, е нищожна – без да се изключва. Но там хляб за развитие на отхвърляща реакция няма.
Втората хипотеза е, че слагат по-лоши съставки – тоест, не ни лъжат с необявени съставки, но вместо първокачествени съставки, слагат второкачествени. Това също не беше доказано, тъй като разлика в съставните част е допустима в определени граници. Там нищо не намериха.
И остана цената. Много по-скъпо.

Тук има заровено куче,

но пак детайлите.
Защо са по-скъпи у нас аналогични продукти. Да допуснем, че не е заради логистични разходи.
Остават заради по-големи печалби – и тук има две вероятности – едната по-високи цени на входа в България и по-високи надценки в самата България. Ами да бяхте проверили и ….. тогава щяхте да видите къде се формира и как се разпределя премията. Да, и тук има участие на големите европейски вериги, които работят у нас, но в равна, ако не и по-голяма степен отговорност за високите крайни цени на европейски стоки у нас имат другите – вносителите и търговците.

 И затова не ни е виновен ЕС

И вие на мястото на тези „юнаци“ ще направите същото, защото така се прави и номерът минава при горивата, при търговете, при концесиите. Навсякъде. Защо само при търговията, да има конкуренция?
Не ЕС, а Кой? прави цените високи. Но това няма да Ви го кажат медиите на Кой. Слушам bТВ – „драстични разлики“ в качеството на храните в Западна Европа и България /тове не е просто фейк, това е пропаганда/. Подобно заглавие никак не се поддържа от „изнесените факти“, но идеята е

хората да запомнят заглавието

От близо три години се реализира проектът за устойчиво насищане на медийното пространство със скепсис спрямо ЕС и НАТО – ерозия на доверието към тях, за сметка на панегириците за Русия. И като видите резултатите от проучването на Алфа Рисърч не се изненадвайте.

Илиян Василев