Помориец с идея за успешен бизнес в Слънчев бряг

Предлага бронежилетки с надпис: „Гарантирано от ГЕРБ!“

Помориецът Ради Чухлев сподели идея за успешен бизнес в Слънчев бряг. „Предлагайте бронежилетки с надпис: „Гарантирано от ГЕРБ!“. Превенцията никога не е излишна, докато ГЕРБ е на власт!“, коментира във Фейсбук бунтарят, чиято концепция за ново безкласово общество и за свят, който да не се управлява от мутри, а от доказали себе си професионалисти, е залегнала в Манифеста за Нова Етика – Нов Свят. Публикувал го е в сайта си www.newethic.eu. Написал го е преди десетина години, но всеки ред е актуален и днес.

„Партийците нямат срам, нито чест, нито достойнство! Преди се биеха в гърдите, че са комунисти! Днес правят същото, наричайки се АНТИкомунисти! Дори разрушиха мавзолея, за да се дистанцират от своето срамно минало, а си създадоха позорно настояще – станаха креатури на Запада! И новите партийци по нищо не се различават от старите! И те са нагаждачи според политическата конюнктура!“, добавя Чухлев.

„Може ли един обикновен гласоподавател да упражнява контрол над властта /премиер, президент, депутати/? Не! Значи няма право да ги избира! Като не може да упражнява контрол, не може да носи и отговорност. Този, който мисли обратно, има партиен манталитет“, коментира помориецът.

Не обвинявайте политиците! Не обвинявайте мафията, призова той.

„Ние сме виновни за това жалко състояние на народа ни – нашата липса на вяра в нас! Ако вярвахме в себе си, нямаше да делегираме властта на политиците, а сами щяхме да променим социалната система! Когато ви се предлага алтернатива, вие отговаряте: „Няма да стане!“ Защо да не стане, когато вече го е имало в нашата история и България стана най-богатата държава на Балканите през 1939-та? Да, вие вярвате на телевизора! Никой политик няма да ви каже истината, защото това ще е краят на партийната власт!“, добавя Ради Чухлев.