Теория на конспирацията ала 4 -ти километър

Шефът на Българска легия „Антимафия“ Григор Здравков, явно след як пердах върху него звездите му го говорят и той оповести нова теория на конспирацията ала 4-ти километър …

Нова протестърска структура, която била финансирана пряко от скандалната фондация „Америка за България“, готвела майдан в страната, а целта бил Бойко Борисов и правителството му … Да бе, да !

Новата загадъчна структурата се наричала „Антикорупционен фонд“и се е регистрирала в края на 2016 г. и получила 960 000 лева от американска фондация, без да била извършила никаква дейност. Освен това „Америка за България“ била финансирала и битката на кръга на шефа на ВКС Лозан Панов срещу прокуратурата, довери Здравков.

Той изброил имената на седем стари протестъри, които фигурирали в новата формация. Същите, пак по заръка на Вашингтон, са участвали в свалянето на Орешарски, което вече никой не криел. Агентите на ЦРУ у нас дори вече открито си признавали, че летните метежи през 2013 г. са си били платен бунт на „умните и красивите ЦРУ-агенти и помагачи на влияние у нас“. Начело на професионалните бунтовници бил Николай Стайков, който е протестър с бизнес в се*с индустрията, има магазини за играчки за възрастни. Активисти са  адвокат Грета Ганчева, Мирослава Петрова, която била консултант незнайно по какво, София Желева – юрист, Лидия Рангелова – журналист, и експертът по одит Йордан Карабинов.

Май истинската причина за подобно откровение е, че никой не финансирал Григор Здравков и „Антимафия“, но …

Абсурдна е идеята точно САЩ да плащат на някои да свалят Бойко Борисов, който е техен човек побутнат в правилната посока според грамите на Уикилийкс .

„Ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа“ – това е заключението на дипломатически доклад посветен на Бойко Борисов, изпратен от посланик Байърли на 9 май 2006 г. [06SOFIA647] [Превод на български] Докладът е със степен на конфиденциалност СЕКРЕТНО//НЕ ЗА ЧУЖДЕНЦИ. Над тази степен са само грамите ТОП СЕКРЕТНО, с които Wikileaks не разполага.

„16 (S/NF) Егото на Борисов може да е най-силния ни лост за влияние върху него – той жадува за международно внимание и особено цени одобрението на САЩ.“, сочи анализа в доклада. Неформалният лидер на ГЕРБ съвсем директно се е пазарил с американците за политическа подкрепа на парламентарните избори, като благодарност за проамериканските си позиции. – https://bivol.bg/wlborisov.html

И още :

15. (S/NF) Бойко Борисов е непредсказуема личност с необуздана политическа амбиция и очевидно блестящо бъдеще в българската политика. Той вероятно е способен да изпълни заканата си да свали настоящето правителство, макар и не без помощ отвътре от управляващото мнозинство. Във всеки случай, малко хора очакват той да предприеме стъпки преди президентските избори през ноември или преди планираното присъединяване на България към ЕС на 1-ви януари. Борисов силно подкрепя близки отношения със САЩ, и е в позиция да подпомогне някои американски интереси в страната. Неговото ясно послание към националистическите избиратели може да го вкара в конфликт с някои политики на САЩ, но той също е в състояние да предизвика по-позитивно разглеждане на образа на Съединените щати в обществото.

16 (S/NF) Егото на Борисов може да е най-силния ни лост за влияние върху него – той жадува за международно внимание и особено цени одобрението на САЩ. Ние трябва да продължим да вървим по тънката линия между това, да бъдем експлоатирани от пропагандистката машина на Борисов или да отблъснем един изключително популярен и видимо проамерикански политик, който вероятно ще бъде следващият български лидер. С други думи, ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа.

 

„Зад тази структура стои Държавният департамент на САЩ!“ – категоричен е малкият борец за голямата правда. И по този начин без да иска посочи с пръст администрацията на президента Тръмп, коментира Станислава Славова в Skandalno.net

Здравков обясни, че създаването на Фонда е вид демонстрация към българското правителството, че не се справя с корупцията. Но истинската цел е то да бъде атакувано във всеки момент, в който не се подчини на налаганите му от САЩ интереси.
Тази теория на конспирацията е куца и то по всички параметри, защото едва ли Борисов е толкова зависим от някоя друга страна, макар че мама Меркел и „приятелят“ Юнкер да са му любими, а Путин продължава да е важен кукловод в българската политика, а Лукойл продължава да укрепва позициите си в България …

Е, понякога е добре за фантазията да разглеждаме подобни теории …

Свободен автор – Философът