Туристи бранят плаж Делфин, скочиха срещу наемателя заради сечени дървета

Възмутените защитници на един от малкото останали диви плажове по Черноморието казаха, че наемателят започнал да изгражда и път за автомобили

Летовници алармират за изсичане на дървета и унищожаване на растителността в района на плаж Делфин.

Пред камерата на Нова телевизия възмутените защитници на един от малкото останали диви плажове по Черноморието казаха, че наемателят е започнал да изгражда и път за автомобили.

Първоначално казаха, че ще строят стълба към плажа, въпреки че няма нужда от такава, каза дама, която от дълги години прекарва лятната си почивка на Делфин.

Строителни дейности текат, въпреки че плажът се намира в две защитени територии – „Натура 2000“ и в природен парк „Странджа“.

Започнахме изграждането на стълбата, без това да е съгласувано с РИОСВ, защото оформянето на документите отнема повече от месец. Искането за разрешително за строеж обаче е внесено ден, след като подписах договора за плажа”, каза пред камерата на Нова телевизия наемателят Йордан Тодоров.

На въпроса кой е изсякъл дърветата, за да проправи път до плажа през девствена растителност, той отговори, че бил естествен, а гневните екозащитници започнаха да му ръкопляскат.

От РИОСВ-Бургас увериха, че на мъжа е наложено да преустанови изграждането на стълбата. Съставен му е и акт. Все още обаче не са разбрали кой е изсякъл дърветата там.