Дюните на къмпинг „Градина“ изчезнали

Платената зона е разширена, а място за свободно плажуване няма, жалват се туристи

Дюните на къмпинг „Градина“ са изчезнали, алармира зрител на Нова телевизия.

„Подадох сигнал в Министерство на туризма за нерегламентираното разширяване на платената зона на морски плаж „Златна рибка“, както и за безпризорно унищожените дюни между плаж „Златна рибка“ и „Градина“. От миналата година плажът има нов концесионер, който направи промени. Тази година промените са още по-мащабни“, разказва Д. Георгиева. Тя е изпратила снимки за рубриката „Моята новина“.

„Платената зона е разширена, а място за свободно плажуване няма. На плажа няма и осигурени тоалетни. По плажната ивица между „Златна рибка“ и „Градина“ има друг къмпинг и плаж, който се казва „Градина 2“ или наричан още „Баш Бар“. Преди 5 години тази част на ивицата беше почти дива, цялата в дюни, нудистки плаж и тук-там няколко каравани. След откриването на заведение, тази плажна ивица стана все по-привлекателна. Така няколко години по-късно всички дюни там за заличени и заравнени от багерите и караваните“, разказва Георгиева.

„По този начин е възможно разполагането на много повече каравани. Вероятно официалното становище на концесионерите ще бъде, че тези дюни са заличени от наводненията, които преди 3 години отвориха ръкави от пътя Бургас – Созопол към плажната ивица на Градина“, добавя тя.