Сянката в Бургас поевтинява, изтребват кърлежите до събота?

Плажът все още не ни е предаден, но до два дни ще го обезпаразитим, обеща представител на фирмата, която ще го стопанисва

Северният плаж на Бургас ще бъде даден на новия стопанин утре или в петък, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова. Представител на фирмата, която ще го стопанисва пък, обеща до два дни да го почисти и обезпаразити. Това едва ли ще стане. Най-малко 15 дни са нужни, за да се подготви плажът за сезона, който вече е започнал, каза от своя страна бившият концесионер Атанас Атанасов пред камерата на бТВ, а дама, която се печеше, легнала върху мръсния пясък, сподели, че е разочарована. „Тази година плажът е много мръсен. В Бургас ходим на море още в края на май. Затова трябваше вече пясъкът да е чист“, каза тя.

Жената сподели, че цената от 7 лева за чадър е прекалено висока. В студиото на „Тази сутрин“ обаче министър Ангелкова увери, че вече е преговаряла с новите стопани на северния и на централния плаж и са се разбрали за чадър да се плащат по три лева. Толкова ще струва и шезлонгът.

Крайбрежните кръчмета обаче най-вероятно изобщо няма да отворят врати, тъй като наемът бил прекалено надут. Ресторантьори се оплакаха, че не са в състояние да плащат исканите суми от наемателя на Северния плаж и затова нямали готовност да наемат персонал. Потърпевш ще е потребителят, който ще трябва да плати по-високи цени в заведенията. Вероятно ще загубим бургазлии като клиенти, жалват се собствениците на крайбрежните заведения.