Какво Ви липсва в стенограмата за КТБ и коментарите за нея?

Ilian Vassilev

Какво Ви липсва в стенограмата за КТБ и коментарите за нея?
Реално отговорните.
Питат престорено наивни въпроси – същите тези политици, които стояха зад нейния ръст. Сега всички сочат стрелите към Гунев – който е шеф на надзора от една година. И КПМГ и обикновените одитори.
Кой? го няма – а именно политиците напомпаха КТБ, създадоха, обслужиха и защитиха модела КТБ, като вкараха средствата на държавата, срещу лични привилегии. Именно Цацаров осигуряваше „тила“ – е след това вкупом се втурнаха да се разграничават и да сочат БНБ и Искров за единствените виновници.
Факт е, както съм казвал, че ако беше Гаврийски – Цацаров щеше да си остане с опита. Но системата на това разчита на уязвимостта на Искров, родена в корупционни зависимости.
Защо никой не говори за тоталната преса на Цацаров спрямо УС докато си сменят позицията. Кой? от сараите и Пеевски контролираха целия процес – сега ги няма никъде сред виновниците. Едни уплашени и вкарани в капан политици разсъждават върху процеси, върху които нямат контрол.


Няма банка, която да издържи подобен удар от правоохранителните органи.
Усещате ли как отговорността на Кой? и никой не говори за Цацаров?


Ще завършва – няма дупка от 3.5 през юни в баланса на КТБ – неразумните и криминални кредити – като число са не по-повече от 500 милиона лева. Достатъчно за да бъде осъден Цветан Василев, но не достатъчно за да позволят банката да фалира. Основните процеси – влошили технически нейното състояние са се развили след края на юни.


Цацаров е изпратил „войските“ без да има никакви доказателства, нито по компетентност може да знае, че има каквато и да е дупка. Тоест действал е не от загриженост за да изпълни някаква надзорна роля, а по заповед на гневни на собственика политици от всякакъв род, начело с Пеевски, които му бяха гневни, че не се отчита както трябва.

Не им даде банкови гаранции за да „усвоят“ парите по Южен поток, забрави да дава месечните си лепти /там са потъналите средства/ и си позволи да си помисли, че е голям банкер, а не изпълнител.


И сега Кой? го няма в стенограмата – освен в изказванията на политиците, които прехвърлят цялата вина върху БНБ. Тази версия и днес е удобна на същите политици и на Кой? защото Искров вече не е там, Гунев е разследван, Доган е в Сараите, а Пеевски и по-богат са почти толкова с колкото олекна оценката на активите и масата на несъстоятелността на КТБ, които преминаха в негови ръце.

Авантаж по фейсбук