Майка пише на поморийския кмет…

Публикуваме дословно апела на една майка към поморийския кмет Иван Алексиев, споделен от нея във фейсбук-групата „Поморие – всички новини и актуални теми“, нейните деца не пътуват с коли на Община Поморие:

Ако това,което съм написала,достигне до очите и ушите на кмета на гр.Поморие-Иван Алексиев,ще бъда изключително щастлива и благодарна(при реализиране на искането ми).
През летният сезон(най-вече),движението в квартал „Св.Георги“ е изключително натоварено. Не става въпрос само за липсата на тротоари(заети са от автомобили) и паркираните от двете страни на улиците,коли. НО преминаването през пешеходните пътеки си е цяло екстремно преживяване-шофьори-Бързаци и Нерваци; Чуждестранни граждани,които се съобразяват с правилата на движение в своята и други,развити страни,където глобите са колкото месечната ни заплата;
Господа със „скъпи“ автомобили и евтина ценностна система..

На няколко пъти,пресичайки с децата,по средата на пешеходната пътека ни „секът“ пътя или „духват“ преди да са ни видяли гърбовете. ДЕЦАТА СА КАТО В РУСКА РУЛЕТКА НА ПЪТЯ!
АЛАРМИРАМ ОБЩИНА ПОМОРИЕ ДА ВЗЕМЕ МЕРКИ ДА БЪДАТ ПОСТАВЕНИ „ЛЕГНАЛИ ПОЛИЦАИ“ И СИГНАЛНИ СВЕТЛИНИ НА НЯКОЛКО „ГОРЕЩИ“ ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ В ПОМОРИЕ-НОВ ГРАД!!!
у-ще „Христо Ботев“
Супермаркет „Браво“
района пред Автогарата-кръстовището на ул.“Мусала“ и ул.“Княз Борис 1″
кръстовището на ул.“Мусала“ и ул.“Манастирска“(отбивката за Сл.бряг), ДОРИ Е НЕОБХОДИМ СВЕТОФАР!
ПРЕЗ ГОДИНИТЕ СЪМ УСТАНОВИЛА,ЧЕ КВАРТАЛ „СВ.ГЕОРГИ“ НЕ Е ОСОБЕН ПРИОРИТЕТ ЗА КМЕТА ИВАН АЛЕКСИЕВ И НЕГОВИТЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ.
КМЕТЪТ ЕДВА ЛИ ЩЕ РАЗБЕРЕ ИСКАНЕТО МИ,ТЪЙ КАТО ДЕТЕТО МУ,предполагам, Е ПРЕВОЗВАНО С АВТОМОБИЛ. НО АЗ ЩЕ ОТСТОЯВАМ ПРАВАТА СИ(като жител на града) ДА БЪДЕ ОСИГУРЕНА БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЕШЕХОДЦИТЕ И НАЙ-ВЕЧЕ НА ДЕЦАТА НИ!!!
ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ Е БЕЗЦЕНЕН И НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ЗАПЛАЩА С НЕГО ЗА ЛИПСАТА НА КУЛТУРА НА ШОФЬОРИТЕ ПО ПЪТИЩАТА! АКО ИМА ,ДОРИ МИНИМАЛНА,ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ПРЕДОТВРАТЯТ ИНЦИДЕНТИ,НЕКА ТОВА СЕ НАПРАВИ! НЕ ОЧАКВАМ ПОДКРЕПА,А РАЗБИРАНЕ!!!

Росица Илиева