Руснаците в Свети Влас не са удряли полицаи, бити са за пари?

Сергей и синът му Евгений са обвинени в причиняване на лека телесна повреда на полицаи, а твърдят, че са бити от охраната
56-годишният Сергей Егоров и синът му Евгений, които са арестувани в Свети Влас за побой над полицаи, може да се окаже, че не са били, а са бити. Адвокатът им Петя Арнаудова твърди, че те нямат вина, тъй като не са оказали никаква съпротива на полицейските служители. Ако е имало такава, то тя е била против действията на частните охранители в комплекса, заяви юристът пред камерата на Нова телевизия.
Двамата са обвинени в причиняване на лека телесна повреда, a вчера Районният съд в Несебър реши, че двамата трябва да останат в ареста.
Инцидентът с чуждите граждани се разигра на 29 юни в курорта „Свети Влас“, където те имали апартамент.
Според версията на обвинението, се стигнало до спор с охраната на комплекса след употреба на алкохол. Когато се намесила и полицията, двамата руснаци атакували и служителите на реда. Единият полицай бил ударен в лицето, а другият – изритан в областта на бъбреците. Задържаните обаче твърдят, че са бити от охраната за пари.
Майката на 36-годишния Евгений – Елена Егорова пък твърди, че той и съпругът й нямат никаква вина. Те спяха, добавя тя.
„Винаги сме си заплащали сметките своевременно. Миналото лято отдадохме под наем апартамента си. Сключихме договор с управляващата компания на комплекса. Той приключи през декември 2016 г. Затова обаче не ни бе платено“, оплаква се Елена.
Адвокат Петя Арнаудова ще обжалва мярката за неотклонение на двамата руснаци, а от Цацаратурата настояват за постоянен арест.