Шок и ужас: Луд преби девойка в Несебър, пострада и пенсионерка

 33-годишният Божидар Колев е задържан за 24 часа и пратен да се лекува, а хората в морския град се питат коя ще е следващата му жертва

Луд несебърлия преби зверски 13-годишно момиче посред бял ден в Несебър. Нападението е станало преди два дни на централната алея в града.

Нападателят е 33-годишният Божидар Колев, който вече е осъждан за подобно деяние. Той е регистриран в Центъра за психично здраве в Бургас, където е лежал през пролетта и след това е освободен.

Той ме е изритал явно в лицето и съм се въргаляла като кукла по земята, каза битата Йоана Василева пред камерата на бТВ.

В 18:30 ч. вечерта в сряда тя се разхождала заедно с приятелката си в центъра на морския град. Неочаквано от близките храсти изскочил непознат мъж, който започнал да я удря и рита без да обяснява защо. Йоана е категорична, че не познава мъжа и с приятелката ѝ не са предизвикали агресията му с нищо.

Приятелката ѝ се опитала да я изправи, но без успех, защото мъжът продължавал да я удря. В крайна сметка, тя успяла да спаси Йоана. Двете стигнали до близкия клуб на пенсионера и от там се обадили в полицията.

Когато полицаите дошли, мъжът бил арестуван за 24 часа. Дори и в присъствието на полицаите той продължил да се държи агресивно, да вика и блъска по полицейската кола, разказва пострадалото момиче.

Веднага след случката майката на Йоана пристигнала от София.

Тя ми се обади по телефона и каза: „мамо, окото ми кърви”, разказва Иванка Цонева. Жената споделя, че е била изключително разтревожена за дъщеря си, а шокът, който е преживяла е неописуем.

Още на следващия ден те отишли на лекар и за щастие установили, че момичето няма сериозни наранявания на окото. Ще му е необходимо обаче продължително лечение.

Агресивният мъж е ударил и възрастна жена, която е стояла наблизо на спирката и е говорила по телефона. След удара жената е загубила съзнание.

Вчера нападателят бил освободен от затвора и е приет отново в психосдиспансера, а хората в Несебър се питат коя ще е следващата му жертва.