Срамота! Глобиха вдовица, защото си продава в Бургас прасковите

Щяхме да изхвърлим около 300 килограма плод, защото купувачът не дойде да ги вземе, споделя синът й

Снимка: bulfax.com/Архив

Общинските власти в Бургас съдраха кожата на вдовица. Глобиха я, защото вместо да хвърли 300 килограма праскови, решила да ги продава евтино на улицата. Жената и синът й били принудени да сложат касетките на тротоара, защото прекупвачът не отишъл да ги вземе.

Вчера в Бургас глобиха майка ми, която е вдовица, че продава праскови без да е заплатила тротоарно право. Наказаха я по сигнал от някой. Бяхме застанали в ж.к. „Зорница“ до бл.19. И понеже нямаше къде да заплатим тази такса, започнахме да продаваме“, разказва синът й. Той изпратил съобщение на администраторите на Фейсбук страницата „Национален протест срещу безобразията в България. То е публикувано в социалната мрежа.

Нещата станаха инцидентно, защото иначе щяхме да изхвърлим праскови около 300 килограма, тъй като купувачът не дойде да ги вземе. Така се принудихме да ги продаваме там на дребно“, уточнява младият фермер.

След като искат да се плаща, защо няма инкасатори примерно или как може господата от обществен ред да ти напишат акт, а не може да им платиш на тях на място за тротоарно право, пита той.

Всячески се опитват да затрият родното производство с внос на гръцки праскови на 60 ст. Отиваш да продаваш някъде да изкараш едно парче хляб – глобяват те. Ходя на работа, занимавам се със земеделие, отглеждам 20 дка праскови, зает съм 7 дни в седмицата“, споделя възмутеният мъж.

След като глобиха майка ми, чашата преля. Мисля да заминавам за Германия с цялото семейство. Това не е държава“, добавя той.

Вдовицата и синът са глобени, защото продават прасковите, които са произвели с честен труд на улицата. Трябвало е да платят тротоарно право, но кого да търсят през почивните дни? Как да си платят таксата, като чиновниците не работят в неделя?

Излиза, че тя и той са най-големите престъпници в този град. Законите уж важат за всички, но да сте видели някой от циганите, които си продават боклуците на улицата, да бъде глобен? Няма и да видите.

Младият фермер и цялото му семейство ще си тръгнат с еднопосочен билет за Германия, обидени. Те ще си плащат данъците там, а градината им ще тръняса. Ще ядем гръцки праскови и ще мечтаем за родно производство. Вицепремиерът Валери Симеонов ще продължава да ни надува главите с приказки за това как ще върне българите от чужбина. Как ще се справим с демографската криза, като държавата се стреми да изгони българите от родината им!?