Колтуклиева: Спецпрокуратурата потвърди, нямам нищо общо с КТБ!

СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ЗА БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ, ЗА ПРОКУРАТУРАТА И НАП, ЗА КОНТРАБАНДНИТЕ НОВИНИ, КОИТО УНИЖАВАТ ЛИЧНОСТИ И УБИВАТ БИЗНЕСИ

В България има порой от фалшиви новини. Но те не са толкова страшни. В крайна сметка биват опровергавани.
По-страшни са контрабандните новини. Те не могат да се опровергаят. Защото се пускат анонимно от официални институции и няма как да се опровергаят, понеже никой от официалните институции не желае да стори това.
Ето, на, аз съм обект на контрабандни новини вече 33 месеца.
От 12 ноември 2014 година Маргарита Мхнева излиза по телевизиите и прогласява: „Тези, които най-много плюят по прокуратурата, са взимали пари от КТБ.”
Това се тиражира от всички медии на Делян Пеевски и куп анонимни сайтчета, които просто преписват сензационни дописки.
33 месеца непрекъснато съм атакувана от медиите-бухалки.
33 месеца по-късно:
Мен ме няма по делото КТБ. Естествено!
Не съм взела нито един лев от КТБ. А не 500 000 лева, както екзалтирано обяви Михнева на 12 ноември 2014 година по БНТ.
Няма ме в списъка на кредитополучателите.
Няма ме в списъка на депозантите.
Няма ме в списъка на посещавалите Цветан Василев в офиса му на бул.”Цар Борис Трети”.
Нямам Договор за пиар услуги, както Михнева твърдеше.
Няма нито ред, написан от мен или от някой друг в моя сайт Bulgaria News, в прослава на КТБ или в прехвала на Цветан Василев. Напротив, в архивите на телевизиите има доста критични коментари от мен за КТБ и за нейния собственик. Сега поне е лесно – бъркаш в Интернет и установяваш кой какво е казал и написал.

Но аз първа бях посочена като „поръчковата журналистка“, взимала пари от КТБ. И то от кого, от Маргарита Михнева. Просто да паднеш от смях!
Тази, която твърди, че е изпълнявала поръчки на ДАНС в Тетевен по време на местни избори. Това не е ли за разследване, а?!
На 22 юни 2014 г.по Нова телевизия Михнева обвинява Прокуратурата в поръчкови действия, иска оставки, разобличава прокурори в некомпетенстност.
Скоро след това се обръща на 180 градуса и вече става, та до ден-днешен, адвокат на Прокуратурата, по думите на адвокат Николай Хаджигенчев.

Като започнаха заседанията на съда по моята жалба срещу Маргарита Михнева, тя предаде гнусната щафета на адвокат Антон Сираков, който тръгна да ме плюе в “Галерия”.
Видя се, че Михнева повече не може да бъде полезна, даже става вредна и опасна за поръчителите си, защото всичките й твърдения се оказват несъстоятелни.
Значи, преди да има каквито и да било заключения по разследването за КТБ – аз бях публично осъдена. От Михнева, от поръчителите й и от медиите на Певски.

Това е медиен тероризъм, това е публична екзекуция!

33 месеца срещу мен настъпва цялата държавна машина – разкатаха ме от проверки, непрекъснато чувах израза: ти си поръчана, внимавай, оправяй се, даже ме съветваха да напусна България.
Нищо подобно не направих.
Блокираха ми всички банкови сметки през 2015 г. ,тогава как що не получих инсулт от ненадейния удар. Кои ме бяха поръчали? Делян Пеевски и Владислав Горанов. Защо? Защото разказах публично какво знам за аферата КТБ, как Пеевски преди парламентарните избори през 2013 година ме убеждаваше аз да убедя Борисов да се откаже от премиерското място и да сложат сламен човек, написах дописка, че Горанов, следователно НАП, са на пряко разпореждане на Пеевски – така се мачкат хора, унищожават се бизнеси, унижават се публични личности.

След като първата серия контрабандни новини не успя да ме събори, последва втора вълна.
В петък, когато прокуратурата даде извънредна пресконференция, ден след обявяване на Обвинителния акт по делото КТБ, сайтът БЛИЦ обяви, че на Соня Колтуклиева й е повдигнато обвинение по КТБ и я очаква затвор от 5 години. Няма източник, няма потвърждение на информацията. Само заключение – ще лежи 5 години за неплатени данъци. И отново над мен е произнесена присъда.

Притежавам официален документ от НАП от 15 май 2017 година – НЯМАМ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ДЪРЖАВАТА!

Да, Прокуратурата ме преследва 33 месеца. За да внесат обвинителен акт за 8000 лева, които аз отдавна авансово съм платила. И при това с обвинение, базирано само на показанията на един-единствен човек, на Бисер Лазов. Който трябва да бъде обвиняем! Обвиняем. Бил е 20 години дясната ръка на Цветан Василев. Сега подмолно атакува всеки, който Прокуратурата му посочи.

Я се огледайте наоколо – колко публикации има за олигарси с неплатени данъци за милиони и десетки милиони лева! За фирми с милионни задължения към държавата, на които се дават държавни поръчки! Аз съм платила всичко, макар да оспорвам съдебно плащането на тези данъци. Моите пари са в държавата и тя разполага с тях.
Вестник „19 минути“ показа черно на бяло всички имоти и придобивки на Илияна Христова, шефка на НАП-София, на Петьо Петров (Еврото), бивш шеф на Следствието. Никаква реакция от Прокуратурата. Нито звук в ответ на написаното от издателя на „19 минути“ Борис Ангелов, че е бил заплашван от Илияна Христова.

На 24 юли изпратих писмо на спецпрокурора Иван Гешев писмено да потвърди, че нямам нищо общо с КТБ, както вече се вижда от материалите на мега делото. Така ще мога официално да опровергая мега къжите на Маргарита Михнева. Мислите ли, че ще ми отговори?

Изглежда, че за някого имам наистина голямо значение, смятат ме за голяма сила или голяма беля, та в контекста на прокурорската парлама, че най-сетне ще бъдат посочени виновниците за аферата КТБ – изхвърлят в публичното пространство моето име, само моето име.
Боже мили, някой трябва много да го е страх от мен!
Аз нямам медийна империя, нямам телевизия, нямам партия или икономическа групировка зад гърба си, а предизвиквам толкова страх.
Вероятно, това е признание за моето влияние в публичното пространство, въпреки мощните и непрестанни опити от 33 месеца да бъда дискредитирана. Хората продължават да ми вярват.

Значи Пеевски не е виновен за КТБ, аз съм виновна!

Хайде, де. Когато аз критикувах Цветан Василев, Делян Пеевски лично диктуваше в Blitz някакви несръчни тъпи дописки срещу мен. Той наричаше Цветан Василев “мой духовен баща”. През 2012 г. Пеевски, Василев, г-жа Василева и г-ца Цветелина Янева празнуваха рождения ден на банкера на френския Лазурен бряг. И две летА по-късно, Пеевски се прави, че нито е виждал-нито е чувал Цветан Василев. Кого си мисли, че заблуждава?!
Делян Пеевски наричаше Бойко Борисов Приятел номер Едно, а Цветан Василев – Приятел номер Две. Такива кодови имена им беше дал.
Медиите на Ирена Кръстева “Монитор”, “Телеграф”,”Политика” бяха изпълнени с реклами на КТБ. Обаче, разследващият прокурор Иван Гешев нехае за това.Както се вижда, няма и намерение да извика Пеевски или майка му – ей, така, от кумова срама да ги попита дали познават Василев. Както, например, са викали в Следствието Иво Пропокиев да го питат позанава ли Василев и да му покажат копия от жълти дописки срещу него, открити в касата на банкера. Смях в залата!
Защо спецпрокурорът Гешев и покровителите му мислят, че сме прости, глупави, несъобразителни, та на никого няма да направи впечатление отсъствието на Пеевски? Той се чувства недосегаем, защото медиите на Пеевски ще го величаят, ще заглушават гласа на всеки, дръзнал да задава неудобни въпроси.
Който пък много пита и се прави “на интересен” ще го дадат на Владислав Горанов – той ще го прехвърли на Илияна Христова,тя ще го даде на Руска Байрактарова и другите данъчни за “мокри поръчки” и ще го разкатаят.
Да, поръчаният ще докаже невиността си в съда, но това ще стане след години, след похарчени десетки хиляди левове за адвокати, вещи лица и съдебни такси.

Защо КТБ е ужасно труден казус?
Защото не е просто и само банков или финансов казус. Защото е политически лабиринт. Психо-драма.

Значи, най-напред Василев привлича Пеевски да пази банката му от политически и криминални попълзновения. После приобщават Борисов, когото наричат “Боко Тиквата”, но само до деня на първата изборна победа на ГЕРБ през 2009 година. Сетне Борисов става приятел. Осигурява им достъп до държавни средства, до търгове, до Булгартабак….защото виждате, че всичко в тази страна се решава от Властелина от Банкя.
За нещо се скарват. Тогава на Борисов му спретват Костинброд. Той става врагът. Пеевски се заклева пред Станишев – направете ме шеф на ДАНС и аз ще вкарам Борисов в затвора.
Само да вметна: когато всички медийни приятели на премиера забравиха пътя към Банкя, аз отидох за първи път там. Виждах се с бившия премиер в къщата му, когато всичките му медийни приятели храчеха по него.
Борисов знаеше, че има подписана заповед за неговия арест. Казваше ми – целта им е да ме арестуват за 78 часа, да ме снимат и да ме излъчат по телевизиите навсякъде по света – един премиер с белезници, тази атракция да им послужи като доказателство как Тройната коалиция се бори срещу корупцията. Даже той имаше съмнения, че може да го пребият в килията. Впрочем, Борисов има аномалия на сърдечния мускул и силното напрежение му е противопоказно. Спомняте си, че след първата оставка през 2012 г. влезе в кардиологията на Правителствена болница.
По времето на кабинета „Орешарски“, Борисов ми каза, че бившата му приятелка Цветелина Бориславова ужасно му се е разсърдила, защото НАП непрекъснато я притеснява. Даже я бяха привикали от екзотичен остров, където тя била с по-младото си гадже, за да дава обяснения за едни 5 милиона лева от продажбата на акциите й в СиБанк.

Бойко Борисов се чудеше Делян Пеевски ли е толкова подъл или той е толкова наивен, че му се е връзвал на горещите клетви за лоялност и приятелство. Ето какво ми разказа Борисов: късно вечерта в петък, 10 май, часове преди парламентарните избори на 12 май 2013 година, Пеевски му се обадил по телефона, двамата си споделили колко са изтощени от кампанията и чакат с нетърпение всичко да приключи в неделя. Пеевски рекъл: приятелю, извинявай за това, което говорех срещу правителството, знаеш – кампания е това, в понеделник ще дойда при теб да пием по една ракия и да се разберем какво да правим оттук-нататък.
Само че в неделя всичко не приключи, а всичко започна. Пучът „Костинброд“ доведе на власт Орешарски и, разбира се, Пеевски като сив кардинал.
След година и половина, Борисов се върна на власт и Пеевски се върна при него. Министрите Горанов, Московски и Лукарски, чести гости в хотел “Берлин”, бяха здравата спойка на мъжката им държавническа дружба по време на кабинета “Борисов 2″.

Затова, такива като мен, които знаят турбуленциите в отношенията им са неприятни и омразни. И за Пеевски, и за Борисов, и за цялото им обкръжение.

Сега, да кажа няколко думи за тези, които настървено се хвърлят да грачат срещу мен.
Михнева я съдя, така че ще я подмина. За нейния адвокат и лъжите по мой адрес в “Галерия” изпратих сигнал до Дисциплинарния съд на Кюстендилската адвокатска колегия, където Антон Сираков членува.
Беновска, която сега се хвърля като Раймонда Диен да брани Борисов, та и той, и тя стават за смях, последният случай беше на срещата на Атлантическия клуб с премиера Борисов и американския посланик Рубин, когато тя словесно го облиза пред пълната с дипломати зала… Та, на първата пресконференция на новоизбраната президентска двойка Плевнелиев-Попова в НДК на 30 октомври 2011 година, Беновска нападна Борисов, че покровителства Пеевски, който убива свободата на медиите. И поиска среща с Борисов. Той официално се съгласи. Преди насрочената в Министерски съвет среща с Беновска, премиерът ми се обади и помоли: Не ме оставяй насаме с тая, моля те! ОбадИ се на Люба Кулезич, елате няколко знакови журналисти, да направим нещо като мини-пресконференция. Обадих се на Люба, но и двете решихме, че това не е наша работа и не отидохме. Борисов, който има изключителни инстинкти и е цар да обръща конфузни ситуации в своя полза, беше извикал Румяна Бъчварова и други членове на политическия кабинет на министър-председателя. После ми се обади й ми разказа как е протекла срещата: той не говорил нищо, Румяна отговаряла на въпросите на Беновска. Аз даже не поглеждах към нея, каза ми той. Защо, попитах го. Ами защото беше дошла с една къса пола до сливиците и ми навираше бюста си в лицето. А, бе,грозна работа! В заключение Борисов, със специфичното му чувство за хумор, изтърси: На мен все такива ми налитат – като Беновска и Яне… и ги нарече с две различни думи, но все започващи с буквата П.
И знаете ли какво поискала Беновска?! Премиерът да закрие медиите на Пеевски!
А сега му лакейства в Канал 3.
Ивайло Крачунов, едно сбъркано момче, което си мисли, че като кара последен модел мерцедес, утре няма да му го прибере същия този, който сега му го е дал. Подвизаваше се в медия, която псуваше яко Борисов и Пеевски, даже наричаха Делян „медиен хипопотам“. После отиде в БЛИЦ да яде бял хляб от дланта на същия този Делян.
За “24 часа” нищо няма да кажа, с Венелина Гочева сме били заедно репортерки едно време, бяхме приятелки, само се чудя как така никога не ми се обади да ме попита за моето мнение по тези клевети. Нищо, така да бъде. Значи, може да пише, че ще ме съдят за укриване на доходи – 8000 лева, както смята прокуратурата, но си мълчи за 14 милиона лева, които тя дължи на държавата, според ПИК и Блиц.
Има един жалък Евгени, мой състудент. И той се кефи да тиражира храчките срещу мен. За неговия сайт Вевести Борисов ми е казвал през 2012 година, че му подхвърлят по 5000 лева на месец да слуша какво му диктува Цветан Цветанов.
Да са живи и здрави!Срещу тези медии и срещу всички, които твърдат, че имам нещо общо с делото КТБ и с източване на пари от КТБ – ще ги съдя. Абсолютно!

В предаването на Люба Кулезич на 16 ноември 2014 година, обясних, че двете ми срещи с Цветан Василев през 2011 и 2012 година бяха посветени на моята идея за създаване на АГРО ТВ. Часове след това бях извикана в Следствието, питаха ме за тези срещи и за телевизията, бяха извикали и тогавашния собственик на АГРО ТВ Цветан Гърбешков (Светла му рамет), и двамата обяснихме, че имаме договор за продажба от моя страна на проекта, с платени данъци и нотариални такси. И толкова. Това ме изключи от Делото за КТБ. Това е истината.
Дни, след като през лятата на 2016 година започнах дело срещу Маргарита Михнева, ми се обади друг следовател. Пак по същите въпроси. През май 2017 година той ми предяви обвинение за неплатени данъци в размер на около 8000 лева. Пак повтарям, аз вече ги бях платила! Авансово. Макар в същото време да ги оспорвам в съда. Ако съдът реши да ми ги върне, ще ми ги дадат заедно с лихвата за изтеклото време.

И вижте сега- контрабандната новина как изпреварва събитията. Моята адвокатка Екатерина Димитрова провери в петък в сайта на Прокуратурата – наблюдаващият прокурор още не се беше произнесъл по казуса. Още не се е произнесъл! Но вече някой ме посочва като осъдена – разбира се, в медиите на Пеевски!
За материалите по делото аз не мога да говоря – такъв е Законът, но мен могат да ме нападат с откъслечна и манипулирана информация.
Палачите имат право да ползват контрабандна информация,жертвите не могат да се защитят, защото ще ги подведат под отговорност за нарушаване на следствената тайна.

Имам две молби, които искам публично да отправя. Първата е към майка ми: Майче, прощавай. Здравето ти е крехко, водим всички адска битка с миастенията, а теб непрекъснато някой те плаши, че ще вляза в затвора. Майката на Пеевски се разхожда богата и безгрижна в Дубай и по света, ти изпадаш от криза в криза. Няма да им се дам. Не се притеснявай за мен!
Към главния прокурор: Моля Ви, направете проверка – кой вади листчета за мен от следствени материали, кой подшушва на избрани медии, че съм подсъдима по делото КТБ. Човешки ви моля! Това е добре и за вас, защото ще опровергаете усещането, че прокуратурата е: или разграден двор, или репресивна бухалка за определени публични личности, или заслон за следователи и прокурори, подчинени на депутат Пеевски.

Впрочем, в неделя издателят и бизнесмен Иво Прокопиев обяви по БТВ, че в последните години с повдигнати обвинения са 30-40 обществено известни личности, само врагове или опоненти на Делян Пеевски. Като се замисля, прав е. И аз съм между тях.

…Както споменах, през декември 2015 г., на другия ден, след като излезнах от „Big Brother All Stars“ , ми блокираха всички банкови сметки. Изпаднах в шок!
Знаете ли какво ми каза тогава спортният министър Красен Кралев: Всеки, който е пресякъл пътя на Делян Пеевски, трябва да си плати. По един или друг начин.

И още нещо. Знаете ли защо Бойко Борисов трябва да печели изборите на всяка цена?! Защото е заложник на Пеевски и неговата глутница. Ако не е премиер – ще го вкарат в затвора. Той си знае дали има защо.
Борисов живее в тъмния зандан на страхове и кошмари, в очакване на своя палач. Палачът Пеевски.

В 13:44 часа днес, 25 юли, получих по имейла от Специализираната прокуратура писмо, в което се казва:

„Уважаема г-жо Колтуклиева,
В отговор на Вашето писмо, получено в Специализираната прокуратура по електронната поща, с което искате писмено потвърждение на посочените в писмото обстоятелства Ви уведомявам, че не е от моята компетентност предоставянето на поисканата от Вас информация.

Отговорите на зададените от Вас въпроси: дали има данни да сте получавала пари от КТБ, на територията на КТБ, от служител на КТБ и дали сте имала договор за пиар с КТБ , вече не са предмет на пр.пр.номер 309/2016 по описа на СП.

Прокурор Иван Гешев“

ЕТО, ПОТВЪРДИ СЕ! НЯМАМ НИЩО ОБЩО С КТБ! 

Това твърдя от първия момент, в който Маргарита Михнева започна да ме обвинява по медиите – вече 33 месеца – че съм взела 500000 лева от КТБ, за да правя пиар на КТБ, за да лъжа вложителите на КТБ.
А Интернет отдавна доказа, че не съм произнесла нито една дума, не съм написала нито ред в защита и хвалба на КТБ.

Видяхте, скъпи приятели и неуважаеми врагове!

П.П. Иван Гешев е наблюдаващият прокурор по делото КТБ, шеф на Специализираната прокуратура, който представи миналата седмица Обвинителния акт по мега-делото КТБ.