Искове за над 2 млн.лв. заведени от пострадали от наводнението в село Бисер

Видимите резултати от ГЕРБ са видими навсякъде и най-вече в наводненото село Бисер

На 6 февруари 2012 г. голяма приливна вълна от Ивановския язовир отнася десетки къщи и хора.

10 човека от селото са удавени …

Наследник на удавени родители бе завел гражданско дело срещу община Харманли и Министерство на отбраната.  Делото за село Бисер бе прекратено. По ирония на съдбата – дни преди петата годишнина от трагедията. Според разследващите било навъзможно да бъдат извършени разпитите на трима свидетели, които са в чужбина.

Според жителите на с. Бисер виновните са ясни. Това е или тогавашният кмет на Харманли или министърът на отбраната. Пострадалите не могат да проумеят защо толкова време не може да се прецени кой е бил отговорен за състоянието на язовира и смятат, че нарочно ги прикриват.

21 разрушени къщи от наводнението не са построени отново, както обещаваха Борисов, Цветанов, Кристалина Георгиева и Росен Плевнелиев – всичките от ГЕРБ …

Вижте видеото : www.vbox7.com/play:8a014fa207

Искове за над 2 млн. лева са завели пострадали от наводнението в село Бисер. Става дума за около 30 граждански иска, заведени срещу община Харманли и Министерството на отбраната.

Исковите молби на пострадалите са идентични. В тях се твърди, че с бездействието на отговорните служители от общината и министерството, които са стопанисвали язовира, се е стигнало до срутването на язовирната стена.

Семейство от Бисер претендира за 65 000 лв. за унищожения недвижим имот, още 10 000 лв. за погинала покъщнина и по 5000 лв. нематериални вреди за изживения стрес, разочарование, неудобство от загубата на имуществото си. От Министерството на отбраната (МО) оспорват исковете с аргумента, че язовирът не е тяхна собственост и не го стопанисват. От общината обаче твърдят, че МО притежава съоръжението и затова те не са могли да правят нищо по него.

Всички дела са заведени от един и същ шуменски адвокат. Той е същият, който представлява и пострадалите от Хитрино, които водят също дела за милиони.

Прокуратурата повдигна обвинение на Ирена Узунова – бивш областен управител на Хасково.

На власт тогава и сега е ГЕРБ, но рекламните слогани за видими резултати и стабилност са повече от ясни – безразличие и непукизъм на фона на разрухата в с.Бисер, а по-късно и в Хитрино …

Свободен автор – Философът