Мазут черни краката на туристи в Ахтопол, държавата нехае

В морето има още мазутни топчета, трябва да чакаме да ги изхвърли, каза Румяна Христова от „Басейнова дирекция – район Черноморски“

Мазут черни краката на туристите в Ахтопол. Ако влезете до коленете във водата, няма как да не настъпите мазутно топче и да си съсипите деня в опит да почистите ходилата си, предупреждават изпатили летовници.

„Явно разливът на мазут, който замърси плажовете на Несебър, Поморие и Равда, се пренесе още по-надолу по Южното Черноморие. Днес пострадахме и детето ми, и аз“, споделя Цветелина пред Нова телевизия.

„С всяка вълна морето изхвърляше мазут. Чистихме, но нямаше смисъл, защото изхвърляше нов“, добавя Цветелина.

Тя се притеснява, че 2-годишният й син може да глътне мазутно топче, докато си играе във водата. Устата му е все отворена, добавя дамата.

Румяна Христова от „Басейнова дирекция – район Черноморски“ пък обясни, че мазутените топчета в морето не може да предизвикат екокатастрофа. Трябва само да се заредим с търпение и да чакаме течението да ги отнесе на брега, а корабът, предизвикал замърсяването на плажовете по Южното Черноморие, продължава да си плава. Държавата ни е безпомощна.