Премиерът Борисов с извиние към Коцев за безумието на ГДБОП: Не съм диктатор!

В малките часове днес Стоян Тончев, чийто профил във Фейсбук също се следи от службите, написа:
„МВР да излезе с официална позиция по случая „Васко Коцев“!
Налице е надделяващ обществен интерес. Редно е да обосноват разпита си, да обяснят какво ги е провокирало да се сезират и т.н.
Нали се сещате, че не може да бъдат привиквани хората и разпитвани защо имат мнение, както и кой още не е съгласен с управлението на министър-председателя.
В политиката „да ти падне главата“ или „ще ти отрежат главата“ означава, че няма да си на власт, а не, че ще те убиват. Става въпрос за премиер на държава, а не за бос на мафиотски клан, нали?
Спрете да защитавате диктатурата, а мислете повече, драги конспиратори!“

„И така тази сутрин Министър – председателя ми звънна лично и ми се извини, че съм преживял това! Направо паднах! Подробности по късно!“. Това съобщи  на страницата си във Фейсбук Васил Коцев, който преди два дни е бил разпитван от ГДБОП за свой статус от месец април, с който критикува управлението на Бойко Борисов.

Повече по темата: Аз съм задържаното вчера от ГДБОП лице В.К., казвам се Васил Коцев…

АВАНТАЖ разговаря с Васил Коцев, за да научи от първа ръка как е протекъл разговорът между притиснатия от службите Коцев и премиера на България. Бойко Бориов му се е обадил рано сутринта. Представил се е. Поднесъл е искрени извинения на Коцев за това, което е преживял. Забранил е на бопаджиите и шефа на службата да се занимават с подобни неща занапред. Попитан от Коцев защо са реагирали на статуса му чак след 4 месеца, Борисов е отговорил, че също е озадачен от този факт. Борисов е казал на Коцев, че уважава мнението му и не е длъжен да го обича. Признал е, че много хора му симпатизират, както и много не го харесват, но сме живеели в демокрация, а той не е дикактор. Коцев му е отговорил, че въпреки извинението, продължава да не му симпатизира, а Борисов – че това е негово право.

„Едно време така привикваха тези, които не харесват Тато, към това ли се връщаме, към тези времене? Обадих се на шефа на ГДБОП и бопаджиите и им забраних… това да се повтаря! България е демократична държава, не тоталитарна. Не съм диктатор!“, споделя Борисов, който се е изразил жаргонно, че един вид им е „нашокал канчетата“.

След бурната обществена реакция и надделяващ интерес сред населението, което не одобрява тези действия на службите, днес премиерът на България Бойко Борисов, чиито служби са подчинени именно на него, побърза да се извини на Васил Коцев за преживяното.
От информация в медиите стана ясно, че ГДБОП са получили сигнал за статуса на Коцев срещу управлението на Борисов от друга институция, която е извън изпълнителната власт. Също така от службата заявяват, че се следят профилите в социалната мрежа за критични публикации срещу „държавните мъже“ на Република България.

Коя институция е подала сигнал до ГДБОП и защо ГДБОП се занимава с Фейсбук, вместо с организираните престъпни групи, които действат на територията на България? Кога ГДБОП ще закове корупцията по високите етажи на властта, а и в българските общини, където почти всичко се случва с рушвет и заобикалянето на законите? Защо главният прокурор все още мълчи по случая, вместо да се самосезира за своеволията на полицаите?

Ето какво е написал Владимир Танев на профила си:

ЗА ИЗВИНЕНИЕТО НА БОРИСОВ И ВЪЗМЕЗДИЕТО ЗА ВАСИЛ КОЦЕВ

Да, премиера тази сутрин е позвънил на Васко и е поднесъл извинения за неправомерните действия на ченгетата от ГДБОП. Васко ще сподели по-късно подробности за телефонния си разговор с Борисов.

За какво говори този факт:
1.Задържането на Васил в ГДБОП не бе тази фейк новина, за която мнозина във ФБ се дърлеха гръмогласно.
2.Извинението на Борисов потвърждава моята и на Васил теза, че от ГДБОП са си превишили правата си и са действали извън рамките на закона.
3.Убеден съм, че ще има наказания в службата заради това безотговорно безхаберие. Не ми е работа аз да раздавам правосъдие и справедливост.
4.Каквото и лошо нещо оттук нататък се случи с Васко, с негови близки, приятели и роднини, то източниците на лошото трябва да се търсят от средите на властта. Същото се отнася и за мен, между другото.
5.Извинението на Борисов не зачерква вина. Васил ще трябва да търси по съдебен път защитата на своите граждански права. Убеден съм, че ще го направи…