Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_7c50_3.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/avantageto/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2024
Собственици на вили в Слънчев бряг търсят помощ от омбудмана | Авантаж

Собственици на вили в Слънчев бряг търсят помощ от омбудмана

Според Мая Манолова не е работа на вицепремиера да прави проверки, а да накара чиновниците да си изпълнят ангажиментите
Жалби на собственици на вили и сгради в Слънчев бряг срещу тероризиращия ги шум са получени при националния омбудман Мая Манолова.
В предаването „Тази сутрин” по bTV тя заяви, че правилата трябва да се спазват безпрекословно, но според нея не е работа на вицепремиера да прави проверките.
„Когато с контролът върху спазването на правилата и прилагането на закона се ангажира вицепремиер или министър, у гражданите остава впечатлението, че тези, които са под нивото „вицепремиер”, просто не си вършат работата”, коментира Манолова.
По думите й би следвало един вицепремиер да накара нивата под него да си изпълнят ангажиментите.
В община Несебър има наредба, която казва, че от 23 ч. до 7 ч. трябва да се спазват определени правила, свързани с шума. Санкциите за нарушения никак не са малки. Предвидена е глоба до 50 000 лева на юридическо лице, а при повторно нарушение – отнемане на разрешението за извършване на определена дейност, обясни Манолова.
За шума ангажиментите са на кмета на община Несебър и би следвало той да си е свършил работата, категорична е тя.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!