Туристи бягат от Созопол заради синята зони и хаоса

От администрацията на Рейзи уверяват, че проблем няма, но се оказва, че и да платиш за паркинг, получаваш скоба

Чужденци се заканиха повече да не стъпят в Созопол и в България заради безобразията на местната власт. До вълненията се стигна, след като общината въведе платена зона за паркиране и постави бариера на входа на стария град. Оказва се обаче, че и да платиш за паркинг, получаваш скоба, а това принуждава летовниците да си събират багажа и да бягат далеч от страната на мутрите и абсурда.

Управител на созополски хотел каза пред камерата на Нова телевизия, че често се случва да поставят скоби на произволен принцип.

Туристите все ме питат защо на колите им са сложени скоби, а на съседните автомобили няма, разказва Нина Палазова. Тя естествено не може да им отговори и чужденците казват, че повече в България няма да стъпят.

Скобите се слагат с мотива, че туристите не били платили, въпреки че по закон се плаща след напускането на зоната. Последният случай е от вчера. Подаден е сигнал до полицията. Туристите опитват да се свържат с фирмата изпълнител, но без резултат.

От общината са категорични, че проблем няма. Хората са предупредени, а собствениците могат да получат карти за достъп. Предвидени са и места за гости. Кметът Панайот Рейзи обаче не пожела да говори с репортери.

Нормално е общинарите да твърдят, че проблем няма, защото няма как да признаят, че проблемът е шефът им.

Скандалът със скобите е много по-значим от проблема такса „празен стол“, но дали премиерът ще е толкова активен както, когато стана ясно, че в созополска кръчма искат пари за недошлите клиенти? Едва ли!