„Убиецът“ Иван не може да убие и муха, близките му получават заплахи

Изглежда абсурдно 15-годишно дете с проблеми с развитието, което дори не може да излезе навън само, да предложи на момиче да се дрогират и в асансьора ще я заколи

15-годишният Иван от блок 96 в бургаския комплекс „Меден рудник“ не е способен на убийство. Той е кротко и много страхливо дете, твърдят негови съседи. Според тях по време на убийството той е бил пред блока, а майка му и нейни семейни приятели твърдят, че момчето, което има проблеми с развитието и посещава ресурсен учител, се страхува да излезе навън само. Иван не можел дори да борави с прибори за хранене. Изглежда абсурдно такова дете да предложи на 11-годишно момиче да пушат наргиле, а в асансьора да изкара нож и да я закони. Някой се опитва да го натопи, сигурни са близките му и хората, които го познават.

Майката на задържания за убийството Донка Петрова призова снощи от ефира на бТВ следователите и магистратите да не тормозят детето й, а да намерят истинския убиец на малката Никол.

Той сам не излиза никъде, страх го е. Ходи с двата внука или с мен, или с баща си. Лъжа е, че вещи на момичето са намерени при него. Той на всеки въпрос отговаря с „Да“ и затова се твърди, че е направил частични самопризнания“, каза Донка Петрова.

Тя потвърди, че профила на синът й във Фейсбук е бил хакнат преди месец.

Дали пък някой педофил не е писал от негово име на Никол и не й е предложил да се срещнат, за да се дрогират, а в асансьора след скарване да я е пробол в шията с ножа си?

Междувременно Дарик радио съобщи, че близките на момчето получават заплахи за живота си и затова полицаи ги пазят. Полицейски патрул ще осъществява денонощно в дома им.

Стоя заключена. Страхувам се да изляза“, каза Донка Петрова.

Съседи на семейството вече подготвят подписка в подкрепа на Иван. Близките му обявиха, че ще демонстрират в негова защита и пред Съдебната палата в Бургас, съобщава Нова телевизия.

По-рано днес бе погребана малката Никол. В траурния парк пристигнаха десетки съученици, приятели и близки на загиналото момиче.

Трагедията е ужасна! Хората, които познават сочения за убиец младеж, обаче са сигурни, че той и близките му са жертва на този, който е заклал девойката. Някой вероятно се опитва да го натопи, за да не стигнат разследващите до него.