Бербатов синх покорява Боливуд

В отбора на актьорите българският голаджия ще взема много повече пари, отколкото във Фиорентина или Атлетико Мадрид биха му давали

Димитър Бербатов е новата звезда в индийския „Керала Бластърст“. Трансферът му е като филмов сценарий. С преминаването си в отбора, чиито собственици са актьори, певци и продуценти от Боливуд, Берба синх ще взема много повече пари, отколкото във Фиорентина или Атлетико Мадрид биха му давали. Дали пък шефовете на „боливудския“ тим не са го харесали повече за актьор?

Спортният журналист Георги Атанасов изтъкна в „Тази сутрин“ по бТВ, че основната причина за трансфера на Бербатов в индийския тим е финансовата. В това естествено никой не се съмнява.

Спряганата сума по договора на Бербатов е 1 млн. евро за 4-5 месеца първенство.

„На това ниво в Европа могат да бъдат получени пари само в ограничен кръг отбори, които са свръхбогатите английски клубове, „Байерн“ Мюнхен, „Барса“, „Реал“ Мадрид и ПСЖ – катарското бижу от пещерата на Аладин. Като махнем 10-15 свръхбогати клуба, после идва високата средна класа. Отбори от ранга на „Фиорентина“, „Атлетико“ Мадрид, „Борусия“ Дортмунд, „Лион“, „Наполи“, „Рома“, „Лацио“, не могат да си позволят 200 хил. евро заплата на месец“, обясни Атанасов.

„На почти 37 години къде да играе повече? Той постигна световния връх в „Манчестър Юнайтед“, игра в един от свръхбогатите клубове – „Тотнъм“, направи страхотна промоция в началото на кариерата си в Германия, представи се в „Монако“ на кралско ниво. Единствената по-спорна спирка в неговата почти 20-годишна кариера беше в ПАОК Солун. Всичко друго е изчислено с банкерска точност“, заяви футболният спец.

Вчера бившият съотборник на Бербатов в националния отбор Мартин Петров се пошегува, като каза че може да му води слона, ако футболистът на „Керала Бластърст“ му се обади. Дали ще играе наистина футбол или ще участва във филми като „Слонът, моят приятел“, времето ще покаже. Има обаче нещо символично е трансфера на Берба във футболния Боливуд. Вероятно с банкерска точност той е изчислил, че с тима на актьорите ще стане много по-богат, защото ще може да припечелва като звезда в индийските сапунки и любимец на българските баби, когато дойде време да се пенсионира като футболист.