Вместо некролог, прощално слово за синьото лъвче

На онова, което е останало от СДС, което почина след тежко и продължително боледуване, освен че му взеха къщата, му запорираха и синьото лъвче.
Ех, Лукарски! Ех, Михайлова-Неински! Ех, Костов! Ех, негодници! Ех, бездарници! Давате ли си сметка какво направихте и колко читави хора излъгахте?!
Имах намерение един ден да събера сили и да разкажа за дивотиите ви на част от които съм свидетел и очевидец. Но няма да го направя. Няма да ви опростя и вината, че доведохте на власт Борисов, а Лукарски и Москов направо му пристанаха!
Не съжалявам, че ми изядохте много години от активния ми професионален и биологичен живот. Майната ми на мен! Аз съм бита карта. Но като си спомня колко читави, мъдри и ерудирани хора ви се вързаха, голям яд ме хваща!
Успяхте да отгледате един огромен отбор пещерни антикомунисти, бивши членове на БКП и доносници на ДС, които усърдно работят за „десния антикомунист“ Борисов.
Успяхте да съсипете едно движение, като го превърнахте в партия от тоталитарен и авторитарен тип, която веднага си създаде номенклатура от мераклии за посланически постове и други синекури.
Успяхте да прогоните свестните и дадохте път на един тиранин, който за по-малко от осем години ликвидира и малкото създадено след 1989 г.
Справихте се перфектно с мисията си да накарате хората да обръгнат и да изпаднат в убийствена апатия и безразличие към катадневните безобразия на гербаджийската власт.
Сигурен съм, че дълбоко в себе си си давате сметка какво зло сте направили. Човек най-добре познава греховете си и най-добре ги прикрива с фалшиви оправдания и съмнителни аргументи.
Спрях да се питам какво би станало, ако не бяхте предали надеждите на хората. Не се интересувам и каква е била цената на тая разпродажба. В магазините „За 1 лев“ надежди и идеи не се продават.
Не търся мъст или възмездие. Срещу мен няма никой. С призраци не се научих да се боря. Просто съм отвратен. А вие бъдете живи и здрави!

 

Любо КОЛЬОВСКИ