Откриват „Солени ветрове“, 40 бардове излизат на „Охлюва“

Ученици от Бургас ще поздравят участниците във фестивала с две песни на английски с нов аранжимент
40 е вече броят на бардовете, които ще излязат тази вечер на сцената на „Охлюва“, за да участват в Летните празници на изпятата поезия „Солени ветрове“. Участниците са от три европейски страни, а талантливите ученици от Бургас Магдалена Стоянова, Ива Ганева, Тодор Тодоров и Веселин Василев ще поздравят участниците с две песни на английски с нов аранжимент, които подготвиха специално за феста. Едната е Count To Ten на датската singer-songwriter Тина Диков Даниелсън, известна като Тина Дико.
Двудневният международен фестивал ще бъде открит в 18 часа.
„Наши помощници-доброволци са ученици от Бургас и приятели, част от които специално пристигнаха, за да ни помогнат за фестивала, като съпругата на Бойко Георгиев. За събитието ще дойдат в Бургас рекорден брой фенове“, каза пред репортер на „Компас“ председателят на сдружение „Солени ветрове“ Светлана Стоянова.
В Летните празници на изпятата поезия ще участват известни поети с китара като Александър Кузнецов от Русия, Юрий и Яна Дихан от Украйна, Доротея Табакова, Виктор Макаров, Орлин Миланов, Владо Любенов и Владислав Кайзеров от София, Милен Тотев от Ловеч, руският дует „Культпоход“, пловдивският „Келтик“, „Тюркоаз“ от Горна Оряховица, „Страст“ от Айтос, дуо White Chocolate. Ще участват и трио „Дянкови“, Атанас и Светлана Стоянови, група „Авалон”, квартетът Магдалена Стоянова, Ива Ганева, Тодор Тодоров и Веселин Василев, Диана Димитрова, Любо Гатев и Костадин Шотев. На сцената ще видим отново обичаната айтоска поетеса с китара Татяна Йотова и бургазлията Красимир Йорданов, който живее в Пловдив и е известен с артистичния си псевдоним Див козел.
Бардът Пламен Цонев от Велики Преслав, Николай Дялков, Росен Пурлантов от Тополовград и младата бургаска цигуларка са потвърдили в последния момент, че ще могат да участват в „Солени ветрове“.