Жоро Парсата проговори за дрогата в Бургаския затвор

Бившият затворник обвини заместник-директора, че покровителства наркоканали зад решетките

Да вкараш дрога в бургаския затвор е лесно, защото според Жоро Парсата, който отскоро е на свобода, ръководството покровителства наркоканали зад решетките. Той твърди, че докато бил зад решетките, разпространявал дрога с подкрепата на заместник-директора. В схемата е замесен и Митьо Очите.

Разбрахме се аз да си работя, месечни пари да се отделят. Той ми урежда кордона, такса „спокойствие“. Майка ми беше жената за тези неща, тя ги носеше”, каза Георги Георгиев пред камерата на бТВ.

Руска, 74-годишната майка на Георги, пренасяла наркотиците до затвора. Взимала ги от дилъри в Сливен – основно метаамфетамин, чието производство в района процъфтява от години.

Носят ми ги, хвърлям ги в една торба и тръгвам… Някой път си викам – „Какво ли ще стане, ако ме хванат, да ме убият полицаите направо“, разказа майката на Георги Руска Митева.

Пратката не беше закачана… Лично той ми ги е давал, долу в стаята му. Майка ми събираше парите. Едната част оставяше на Дросеви”, допълва Жоро Парсата.

„Дросева“ е бургаска автокъща. Неин собственик според Търговския регистър е Георги Дросев, който е съдружник и в охранителната фирма „Аркус–Сигурност Бургас“. Влиза на мястото на убития гард на Митьо Очите при стрелбата в Слънчев бряг Александър Алексиев, съобщава бТВ.

„Аркус Бургас“ се свързва неофициално с Митьо Очите.

Сред съдружниците в „Аркус–Сигурност Бургас“ откриваме и името на Иван Владимиров – баща на заместник-директора на затвора Методий Владимиров.

Общо взето, Бургаският затвор се управлява от Методий Владимиров. Без негово решение, знание, не се взима решение, дори на началника… 1000 лева беше хонорарът на месец, да им давам на „Дросеви“, да не бъда обезпокояван”, каза Георги.

Пред бТВ Владимиров заявил, че не се чувства достатъчно пораснал да дава интервю.