Перата остава в ареста, процесът бил сталински

Бургазлията остава зад решетките не защото е най-големия престъпник в държавата, а защото е враг на политическия елит

Петър Низамов – Перата остава в ареста. Това реши Пловдивският окръжен съд, който гледа поредното му искане за промяна на мярката за неотклонение.

Низамов, срещу когото са повдигнати обвинения за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди, поиска домашен арест, за да може да се грижи за семейството си, съобщава бТВ.

Магистратите обаче прецениха, че ако той бъде пуснат на свобода, има опасност да извърши ново престъпление.

На излизане от съдебната зала Перата заяви, че това бил истински сталински процес.

Според един от адвокатите на Низамов, той е бил провокиран от оператора и само се е защитил, след като бил ударен по ръката.

Работник във фирмата му в Бургас, който бе призован като свидетел, каза, че откакто Перата е в ареста, работата не върви.

По думите му Низамов бил добър работодател – плащал навреме и дори наемал работници роми, с които се отнасял както с всички останали.

Вече цял месец бургазлията стои в ареста, макар от видеоклиповете, публикувани в социалните мрежи да се вижда, че не той е нападателят. Дори убийци и жестоки биячи на слепци не стоят толкова дълго зад решетките. Очевидно истинската причина да е все още в ареста не е свързана с шамарите в Асеновград, а с това, че е враг на политическия елит.