(М)истерия: Никой не знае откъде са фекалиите, които се изливат в морето

Бюрократите от държавните институции не искат да разследват кой замърсява морската вода в Крайморие

Морска вода с цвят и воня на фекалии се излива в морето, а представители на няколко държавни институции умуват откъде идва мръсната течност. Като от водопад тя се излива от скалите между централния и южния плаж в Крайморие. Смърдящата вода тече на 50 метра от кърпите на туристите. Вижда се единият край на стара тръба, но къде е другият, остава мистерия.

Пострадал турист се „изповяда“ пред камерата на Нова телевизия, че къпането в морето го разболяло. Той получил стомашно разстройство и дори повръщал.

От близката почивна станция отрекоха тръбата с фекалните води да идва от тях.

Д-р Вергиния Цанова от РЗИ – Бургас поясни, че само експертите от ВиК може да знаят откъде идва отпадната вода, но съобщи, че вече са взети проби от морската вода. Резултатите ще излязат най-рано в петък.

До този момент няма данни за влошени показатели на водата в този район, добавя д-р Цанова.

Концесионерът на централния плаж в Крайморие Николай Димитров пък каза, че често се вземат проби от морската вода. Доколкото знам, резултатите са отлични, добави той.

Докато държавните чиновници умуват кой мъти водата, сезонът ще свърши, а туристите, проклинали късмета си, повръщайки и дрискайки, едва ли някога ще се върнат.