Глобиха Боби Ваклинов за вдигане на шум в Слънчев бряг

Глобиха ме по нареждане на министъра на Слънчев бряг, но актът е смешен, каза репортерът на „Господари на ефира“
Акция „Шум“ в Слънчев бряг придоби комични измерения. Държавните служители, които следят наредбите да се спазват, започнаха да глобяват всеки, който се докосне до пулта в нощните заведения. В тяхна жертва се превърна репортерът на „Господари на ефира“ Боби Ваклинов. Той обаче е бил в Слънчака не за да връчва „Златен скункс“ на Валери Симеонов или на някои от служителите, с които обикаля кръчмите в курорта, за да въдворява ред, а за да представи новото си рап парче.
„Вчера бях на участие в клуб „Оксижен“ Слънчев бряг, където представих и новата си песен „Сомнамбул“, продуцирана от Mitko Beats. Малко преди да започна, Законът, олицетворен от дузина страшно гледащи полицаи, ми състави акт за административно нарушение. Актът съдържа описание на цялата техника на пулта, описана като моя. Бях посочен като „шумоизточникът“… Така и не разбрах защо – дали, защото бях потънал в шедьовъра на Шекспир „Много шум за нищо“… Винаги го чета преди да изляза на сцената, при това в оригинал…“, сподели във Фейсбук Ваклинов.

В ефира на „Здравей, България” връчващият „Златни скунксове” обясни, че униформени го санкционирали преди негово музикално изпълнение в нощен клуб.
„Аз все още не бях започнал да пея. Бях там като посетител към момента, в който блюстителите на реда акостираха и ме помолиха да се легитимирам. А в акта пише, че не съм собственик на озвучителната техника, а „гост изпълнител, разрешил и допуснал озвучаване в откритата площ на заведението”, поясни Ваклинов.
Той определи издаденото му наказателно постановление като „крайно несъстоятелно, смехотворно и абсурдно”.
„Опитах се да им обясня, че не съм диджей и не отговарям за техниката, а те разкриха, че така им е наредено. Добре, но от кого? От министъра на Слънчев бряг ли? Последва мълчание“, разказва рапърът.
„Нека министърът на Слънчев бряг се насочи към вътрешността на страната и да помисли какво става в София и как след 0:00 часа се изнася озвучаване, идват оркестри и има партита до сутринта! Живея в такъв квартал и когато се прибирам след връчване на „Златен скункс“, не мога да спя по цяла нощ“, добавя репортерът на „Господарите“.
Подавам сигнали, но полицаите не идват, защото не се е обадил министърът на веселието и на Слънчев бряг, а Боби, жалва се той.
„Все още не знам в какъв размер е глобата, но вече обжалвам акта”, каза репортерът.