За колко сребърника политиците продадоха народа ни на Макрон?

А, бе, байхуйовци, какво ще получи тоя изстрадал БГ-народец, в замяна, че няма да може да работи в старите страни-членки, пита адвокат Емил Василев

За колко сребърника политиците продадоха народа ни на Макрон? Този въпрос се върти в главите на отвратените от френската им любов нашенци.

Всички разбрахме какъв е френският интерес. Макрон иска да изгони източноевропейците от Франция, за да има място за чернилките, дето като нямат работа, правят бомби. А които от наште останат – да пълнят френската, а не българската хазна с осигуровки и данъци. Дреме му на шушоните на Макрон и й е през оная работа на г-жа Бриджит, че се нарушавал така принципът за свободно движение, вкл. на трудовите ресурси в ЕС“, коментира във Фейсбук бившият депутат Емил Василев.

Какъв обаче е българският интерес от заявената безпрекословната подкрепа на френското предложение така и не разбрахме. Щото насреща освен светло шенгенско бъдеще и също така светло бъдещо дремуцане в чакалнята на еврото, нищо не ни беше предложено в замяна. Или пак ще гледаме филма „трай коньо за зелена трева“?“, добавя адвокатът-политик.

Аман от БГ-политици, дето единствената думичка, дето за толкоз години научиха на английски, е „Yes“… Всичките ни малоумни медии се занимаваха с тоалетите на първите дами и как една от тях не се сети да попитата Бацката или Макрон: „А, бе, байхуйовци, какво реално и конкретно ще получи тоя изстрадал БГ-народец, в замяна, че няма да може да работи в старите страни-членки?„, пита Василев.

Хич не ми разправяйте, че само командироването щяло да пострада, пък нямало никакви пречки, ако се преселиш във Франция за постоянно да си работиш там на воля колкото си искаш. Май само прах в очите, освен светло бъдеще получихме на практика“, коментира юристът.

Според него, Макрон много ясно е намекнал, че ако не бъде прието френското предложение, може да последват пътя на Великобритания.

Апропо, поданиците на Нейно Величество напуснаха ЕС именно за да спрат притока на източноевропейци, които заемат местата на индийците и пакистанците, които са вече половината от населението на Лондон… Понеже Макрон ще срещне яростна съпротива от Полша и Унгария /но не и от България/, той просто ще си отвори вратичка да каже на френския народ: напускаме ЕС, щото моето предложение не се прие и източноевропейците ви вземат работните места“, обяснява Василев.

След това ще ходим във Франция само с туристическа виза. От самото начало подозирах Макрон, че е фронтмен на заинтересованите от разбиването на ЕС и май ще се окажа прав“, добавя той.

Не е редно нашите бизнесмени да печелят като западните, а работниците им да получават източни заплати. Не е честно, не е справедливо. Но защо тогава Бацката не стана да го каже: подкрепяме Макрон, защото това ще ускори процеса на изравняване на възнагражденията между стари и нови страни-членки? Защото ще му скочат веднага от работодателските организации, а той иска с всички да е добре. Да, ама не може хем … до края, хем душата в рая“, коментира ексдепутатът.