Плашат бизнесмен с „Групата на Вълка“ заради Суджукгейт

Кирил Костов и семейството му били обект на проверки от НАП, след като свидетелствал срещу Живко Суджука

Свидетел по аферата със суджука се оплаква от натиск срещу него и семейството му. Кирил Костов, който подаде сигнала срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, твърди, че не само е проверяван от институциите, но получава и заплахи за живота си. Пред камерата на бТВ той разказа как е подложен на тормоз заради това, че свидетелствал срещу депутата, който се сдобил с 4 тона суджук, 60 кг кайма и филе „Елена”, предназначени уж за премиера.

Костов казва, че животът му напълно се е променил. Движи се с охрана, а заплахите и жалбите срещу него не спират.

„Последният път ми изпратиха едни снимки, групата на Вълка колко хора е отстранила последните няколко дена. „Групата на Вълка” е от един филм, който сега тече по една българска телевизия и там извършва убийства”, обяснява бизнесменът.

Семейството му пък е подложено на постоянни проверки. „На 27 юли в обекта при съпругата ми сядат като клиенти служители на НАП, обслужени са, платили са си сметката с касов бон, всичко е нормално. Впоследствие се представят като служители на приходната агенция, каквито са и започват проверка”, разказва Костов.

Проверката приключила без нарушения. Започва обаче нова, но този път на него и съпругата му като физически лица. Костов изключа проверките да са случайност. „Живко Мартинов твърди, че директорката на НАП Варна е негово назначение, имат и други позиции, шефът на Ревизиите има близки отношения с него и ред други високопоставени служители на НАП контактуват с тия хора”, коментира бизнесменът.

Бандата на суджуците мъсти на всеки, който дръзне да каже истината за мафиотите от ГЕРБ. Засега Костов получава само заплахи. Животът му е в опасност, както и на всички достойни мъже, скочили като съвременни донкихотовци срещу вятърните мелници на мафията, наречена държава.