ГЕРБ превръщат България във феодално владение

Във всеки областен град има корупция и подмяна на процедури, каза Елена Йончева

„Кумгейт” клати и парламента. Народното събрание, което и без това според социолозите е с рекордно нисък процент на неодобрение, заприлича на гнездо на оси. След като гръмна скандала с кумовете и братчедите на депутата от ГЕРБ Делян Добрев в Хасково, политическите му противници от БСП използваха възможността да го атакуват и в парламента.

ГЕРБ превръщат България във феодално владение, където най-важното е бизнесът на фамилията, обяви от парламентарната трибуна депутатът от БСП Елена Йончева. По думите й във всеки областен град има корупция и подмяна на процедури, съобщава бТВ.

„Феодализират се цели региони в страната – депутат от ГЕРБ изнудва бизнесмен в Добрич за суджук и заплашва неговия бизнес, председателят на общинския съвет в Септември стреля и убива човек. В Перник лидерка на ГЕРБ си присвоява общинска детска градина. Ботевград – скандали в ГЕРБ, свързани с корупция и търговия с влияние”, припомни Йончева.

„Примерът в община Хасково е повече от шуробаджанащина – извършена е безскрупулна и нагла схема за подчиняване на общината от един роднинско-приятелския кръг с ясна цел търговия с обществен и общински ресурс”, каза депутатът от БСП.

Заради обвиненията на БСП, че Делян Добрев е назначавал свои близки хора на ключови позиции в общината, Хасково се наложи той да признае, че съжалява за номинацията на Добри Беливанов за кмет на Хасково.

От 247 души, които работят в общината, един ми е близък роднина – Росица Гаргова – първа братовчедка, на двама съм кум, един от които е и заместник-кмет – Евгени Консулов, уточни той, но пропусна да спомене, че тези хора си имат съпрузи, а някой от тях като съпруга на братчедката му също са се уредили с хубави постове.