Готови ли сте за предсрочни парламентарни избори?

Пеевски участва активно в изпълнителната власт чрез „Атака“

От Новините на NOVA така са се възбудили от изборите в Германия, все едно не знаят, че през пролетта в България ще има предсрочни парламентарни избори. Не мога да им се начудя на ентусиазма.
В управляващата коалиция няма диалог. Борисов се крие и не иска да разговаря. Знае какво предстои. Пеевски участва активно в изпълнителната власт чрез „Атака“ и назначава в министерства и агенции като невидял и недохранен. Премиерът няма нищо против. Е, няма да стане така работата. Ако не сте разбрали – да сте разбрали.
Притеснява ме фактът, че не виждам в Слави Трифонов алтернатива на статуквото. Не се задават нови лица на политическия хоризонт. Честните и кадърните са погнусени и не искат изобщо да се ангажират с партии. БСП са изключително слаби. Ще имат зашеметяващо нисък резултат при едни предсрочни избори, защото освен с бошлафовете си, статусите на Корнелия Нинова във Фейсбук и импотентния си антикорупционен закон и орган, с друго няма да бъде запомнена рахитичната им опозиция до момента. Особено след колаборациите с ГЕРБ и ДПС за избор на нов ВСС, не трябва дори да говорят за себе си като за опозиция и алтернатива.
Социалисти от други държави вече се питат, докато Нинова иска да бори паралелната и фалшива държава в България, не смята ли, че в България има и паралелна и фалшива социалистическа партия.

А вие готови ли сте предсрочни парламентарни избори? Аз съм готов.

Стоян Тончев, Фейсбук