Депутатка издирва ритнатата в Слънчев бряг камериерка, за да й се извини

Искам да знам името на съдията, унижил достойнството ни, оценил подигравката на безпаметно пиян чужденец с една българска жена на 4500 лева, споделя Корнелия Нинова

Корнелия Нинова издирва ритнатата в Слънчев бряг камериерка, за да й се извини. Часове след като БСП разкри как управляващите назначават „калинки“ на важни постове в държавата, червеният лидер сподели във Фейсбук, че иска да знае името на съдията, унижил достойнството ни, оценил подигравката на безпаметно пиян чужденец с една българска жена на 4500 лева. Депутатката коментира наглостта на Ралф Сундберг, който в съда се правеше на много срамежлив, а ден след като бе осъден, отпраши за Швеция без да си плати глобата за ритника в главата на Диана Петкова.

И като юрист, и като политик знам, че има правило – съдебните решения да не се обсъждат, а да се изпълняват. Но след като прочетох новината, че шведът, ритнал камериерката, е осъден на 4500 лв. глоба и си е заминал, обявявам, че няма да се съобразявам с правила“, сподели във Фейсбук Нинова.

Аз съм българка и искам да знам името на съдията, унижил достойнството ни, оценил подигравката на безпаметно пиян чужденец с една българска жена на 4500 лв. Искам да знам мотивите му и да го питам – освен закона, какво му говори съвестта. Помогнете ми да намеря госпожа Петкова“, призова депутатката. Искам да я погледна в очите и да й се извиня, добавя тя.

Корнелия Нинова е първият български политик, решил да се извини на български гражданин заради безобразията в кривосъдната система. Диана Петкова обаче не е единствената жертва на Темида. Ако Нинова реши да се извинява на всички потърпевши от съдЕБНИте гаври, няма да й остане време да ходи в парламента, за да разобличава ГЕРБерастите и техните „калинки“.

По ирония на съдбата „издирваната“ камериерка призова от ефира на Нова телевизия за помощ. Тя си търси работа като икономист. Не би отказала и да бъде наета отново като камериерка. Всеки, който иска да й се извини, или да й помогне да си намери работа, може да го направи, като се свърже с екипа на „Здравей, България“.