Заплашили отвлечения бургазлия с рязане на пръсти

Банковите му сметки не са източени заради технически проблем, каза Йовита Григорова

Бургазлията, който бе отвлечен след флирт с момиче от Сливен в социалните мрежи, е дал на похитителите си двете си банкови карти и ПИН-овете за тях, след като е бил заплашен с рязане на пръсти.

30-годишната Диана Куртева и приятелят й Станислав Стоянов размахвали лозарска ножица и повтаряли, че ще осакатят жертвата. В продължение на няколко часа го налагали зверски, каза пред камерата на Нова телевизия заместник-ръководителят на апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова.

Спрямо него е оказвано голямо насилие, добавя тя.

Така похитителите му са взели от него 200 лева, два телефона и две банкови карти. „Технически проблем е осуетил изтеглянето на по-голяма сума от сметките му”, съобщи Йовита Григорова.

В четвъртък стана ясно, че 30-годишен мъж от Бургас е бил отвлечен, бит и тормозен в продължение на близо две денонощия. Това се е случило в частен дом, където бил поканен на гости от жена, с която се запознали в интернет.

Ако бъде доказана вината на Диана и Станислав, могат да бъдат осъдени на до 12 години затвор. Диана Куртева и Станислав Стоянов засега остават в ареста. По случая има и трети задържан, но все още не е ясно дали ще му бъде повдигнато обвинение.