Управляващите изтрещяха, изкараха братушките заплаха

Тия не си пият редовно хапчетата, има ли по-голяма заплаха за България от тях, изригнаха патриоти в социалните мрежи

Докладът на правителството за състоянието на националната сигурност за 2016 година, в който се посочва, че Русия представлява заплаха за националната ни сигурност и за стабилността на Балканите, предизвика разнопосочни реакции в парламента, съобщава БНТ. Политици от управляващата коалиция се опитаха да обяснят написаното с членството ни в НАТО и в ЕС, и с общата оценка на отношенията с Русия. Но за БСП и за повечето българи записаното е груба грешка.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов беше умерен в оценката си, като според него текстът за заплахата от Русия е изваден от контекста.

„Разбира се, че в доклада има за анексирането на Крим, има за изострените отношения между ЕС – Русия – НАТО. В него се говори за тази информационна война, която се води“, обясни той.

Според Антон Кутев от БСП последните няколко правителства показват определено антируски настроения. За мен, аз съм казал, че българските политици трябва еднакво добре да говорят и руски и английски, заяви той.

„Това, че бихме могли да поддържаме добри отношения с Москва, не значи, че се отказваме от евроатлантическата посока на България. Напротив, именно като членове на НАТО и ЕС ние можем да бъдем моста на тези световни сили с Русия и трябва да бъдем, защото имаме обща история“, обясни червеният депутат.

Обединените патриоти демонстрираха разнопосочна реакция. Според проф. Станислав Станилов от АТАКА написаното в доклада е „глупост“. Но Милен Михов от ВМРО беше на друго мнение – според него Студената война се завръща в Европа.

Патриоти заляха социалните мрежи с гневни коментари.

Едни упрекнаха русофобите в парламента, че не си пият редовно хапчетата, а други изтъкнаха, че няма по-голяма заплаха за България от нейните управници. За съжаление и едните, и другите са прави. С този доклад управляващите доказаха, че са вредни за родината ни и е време да си ходят!

Докладът е ужасно глупав, но по-глупав е опитът на управляващите да вземат страна в спора на великите сили. България може да е в ЕС и НАТО, но националните интереси са по-важни от тези на общността или на господарите на Бойко!