Остава загадка как „секс гуруто“ изпадна в кома в Бургаския затвор

Необяснима е и за самите лекари, които твърдят, че жизнените му показатели са отлични

Остава загадка как Митрадевананда Парамахамса Свами, който бе издирван от Интерпол за сексуални престъпления и убийство, изпадна в кома в Бургаския затвор точно преди екстрадирането му. Необяснима е и за самите лекари, които твърдят, че жизнените му показатели са отлични

С руския гуру се срещна Росен Цветков от бТВ. Феноменът твърди, че процесът срещу него е политически, и отрича обвиненията.

„Аз съм единственият в света, който три часа може да си стои на главата, без да си движи тялото, нито ръцете и краката”, казва 40-годишният Сергей Кириенко.

Преди няколко години, когато създал своя религиозна общност в Русия, той си избрал името Митрадевананда Парамахмса Свами. В основата на новата религия била йогата.

Руските власти определят групата, известна като „Каула Дхарма”, за секта, която привличала жени за проституция и участие в порнофилми. Руснакът твърди, че eдинствената му цел била да помогне на бедни жени.

„Всичко започна в Русия, когато имаше гонения срещу жените с леко поведение. И аз им предложих защита – чрез интернет, чрез сайта на съпругата ми. Тези, които се съгласяваха да им помогна, трябваше да станат мои жени”, разказва той.

Митрадевананда беше задържан в края на май у нас, след като беше издирван от Интерпол. Едно от обвиненията срещу него е, че е убил детето на една от жените в групата му. Той отрича.

„Това са фалшиви обвинения, които са политически мотивирани”, отбеляза Митрадевананда Свами.

Освен него руските власти поискаха да бъде екстрадирана и жена заради съучастие в убийството. Тя обаче твърди, че детето й е живо, и показва клип, заснето от него като доказателство.

„Той е изключително добър човек, няма как да извърши насилие. А вместо това го обявяват за фашист, за сутеньор. Това е абсурд”, категорична е Татяна Сверцова.

„Ако ме екстрадират, ще ме убият, защото в Русия законите са празен звук”, убеден е гуруто.

От болницата обясниха днес, че той вече е буден. Не е ясно обаче кога ще бъде изпратен обратно в Русия.