Цацаратурата погна мъжа на Бокова заради Азербайджанската парачница

Главният прокурор разпореди проверка по случая с Калин Митрев
Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка по публикации в медиите за извършени плащания от азербайджански компании по сметки на съпруга на Ирина Бокова – Калин Митрев.
На Националната агенция по приходите ще бъде възложено да провери дали са налице данни за данъчни престъпления или пране на пари, съобщава бТВ.
Проверката за аферата, в която е замесен българският представител в ЕБВР, ще се извърши от Софийската градска прокуратура.
В интервю за Нова телевизия, дадено по телефона, Митрев заяви, че скандалът бил атака срещу него и съпругата му. Той не отрича, че е взимал пари, но твърди, че те били регламентирани, декларирани и с платени данъци.
„Това е безсмислена спекулация. Достатъчно сензационна, за да предизвика интерес и вреди на мен и на семейството ми. За мен това е кампания. Споменава се български представител. Няма такова нещо. Аз съм бил четири години извън банката и през това време съм вършил консултантска дейност. Нещо, което върша от 1992 г. насам. Да се поставя под съмнение моята работа и професионалната ми пригодност да я върша, е абсурдно”, заяви Митрев.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: