Бойко губи ГЕРБ, бек вокалите му в парламента „пеят“ все по-фалшиво

Предстоящото председателство на Съвета на ЕС цели да осигури спокойствие отвътре и подкрепа отвън, но всъщност е „витрина за гейтове”, каза президентът

Очаквах премиерът да озапти беквокалите си в парламента, но това не се случи – те пеят все по-високо и все по-фалшиво. Това каза пред медиите президентът Румен Радев. Той бе на откриването на академичната година в в Софийския университет.

От всички действия на партия ГЕРБ наблюдавам, че или премиерът губи контрол върху партията си, или я насърчава в битката срещу мен , заяви държавният глава пред бТВ.

„Води се битка, макар че смеят официално да я обявят. Но считайте, че щом като я търсят, ще я получат”, добави той.

Решението и за самолетите, и за цялостната организация на въоръжените сили е в ръцете на премиера, негова е и отговорността, каза Радев. Той сподели, че вече не вижда смисъл от среща с Борисов.

Според президента предстоящото председателството на Съвета на ЕС е омерта за управляващите и цели да осигури спокойствие отвътре и подкрепа отвън, но всъщност е „витрина за гейтове”, които ще започнат да гърмят навсякъде в страната.

Радев коментира и личността на номинирания за председател на Комисията по досиетата Антон Тодоров от ГЕРБ. Според него назначаването му би било равносилно на това „да се назначи бракониер за горски”.

Междувременно авторът на „Шайка: Бойко, Росен, Цецо и другите“ се отказа от Комисията по досиетата.

„Комисията по досиетата е вече в миналото ми. Продължавам напред!“, написа той във Фейсбук.