Граф Игнатиево: Бойните ни пилоти отказаха да летят

ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!
„Пилотите на военната авиобаза „Граф Игнатиево“ днес са отказали да летят, научи OFFNews.

Днес няма да се проведат планираните учебни полети, но бойното дежурство ще се носи. Това е охраната на въздушното пространство по мисията Air Policing, в която до края на месеца участват и изтребители на италианските ВВС.

Към момента от Министерството на отбраната не потвърждават информацията.

Миналата седмица стана ясно, че 10 новодоставени двигатели за изтребителите МиГ-29 не могат да бъдат използвани заради липсата на оригинални протоколи от завода производител. В последните месеци за пореден път беше отложен проектът за купуване на нов изтребител, като очакванията са той да се забави с една година. По неофициална информация все още не са доставени и смазочни материали, които са необходими за работата на изтребителите.“
Не чух и не видях вицепремиерът, министър на оттбраната и вехт войвода Каракачанов да е казал нещо по въпроса. Мълчи и началникът Бойко. За мен не е изненада, че еедин пожарникар, който не е гасил пожари, както и един историк без стаж по специалността си трудно могат да вникнат в същността на проблема.. Но би трябвало да са наясно поне малко, че когато полицаите протестират, а военните летци стачкуват, има нещо много гнило в управлението на държавата.

Любомир Кольовски 

Фейсбук