Европейският съюз заприлича по удивителен начин на Съветския съюз

Слушам еврокомисаря Мария Габриел, излъчена от ОПГ ГЕРБ, и си мисля: Каква посредствена душица! Говори, сякаш от една седмица има 40 градуса температура и всичките и мисли звучат като бълнуване на болен човек. Автентичен чиновнически кариеризъм, покрит с лустрото на витиевати думи и словосъчетания. Клиентела.

Слушам комсомолското публично слово на Цветан Цветанов и вярвам, че това човече е усвоило напълно автосугестията и може да се убеди сам, че не е котка, а геврек – също както АЛФ убеждаваше котарака Лъки. Според този политически геврек, ГЕРБ били сложили най-кадърните хора в общинската и държавна администрация и други позиции. Вероятно има предвид скоро наградения, като прима певица, кмет на Велико Търново, който е символ за всичко друго, но не и за присъдената му чест или за един друг гербаджийски отпадък, кмет в същата област, който скоро си направи топло джакузи с релефна червена петолъчка в него!? Все прогресивни и много кадърни крадци и бандити. Другите качествени кадри на ОПГ ГЕРБ са в полицията и специалните служби. И двете бяха напълнени, на всички нива, с момченца от бандитските групировки с „почистени“ досиета. Всеки бандит е закичил пагон, пистолет и научна кариера в библиотекарското котило.

Така работи мафията – подменя същността на правовата държава!

А Европейският съветски съюз линее и умира – бавно, но сигурно. Не защото трябва да умре, а защото ценностите бяха заменени с удовлетворяване на лични политически и икономически страсти. Най-често на границата между праведност и престъпност, където е мястото на демагогията….

Николай Марков