Кметът на Хасково изхвърли Делян Добрев от ГЕРБ и от парламента

Появата на хасковския кмет в публичното пространство след скандалите в Общината запратиха Делян Добрев в „трета глуха“

Клиентът на прокуратурата, местен кадровик, член и депутат на ГЕРБ Делян Добрев хвърли оставка. „Подавам оставка като депутат и като координатор на структурата на ГЕРБ в Хасково“, заяви тази сутрин той по БТВ. От думите му стана ясно, че Борисов е приел с охота взетото решение, а е много вероятно и той самият да го е инспирирал.

Вчера кметът на Хасково Беливанов изпрати писмо до медиите, с което явно е влязал под кожата на премиера и председател на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Не се дистанцирам от ГЕРБ, а от г-н Делян Добрев, който създаде нелепо напрежение в Община Хасково. Един човек да каже, че той е издействал от централното управление едно или друго нещо, е обидно за екипа ни, най-малкото, че ГЕРБ има още двама депутата от Хасково.
Начинът, по който реагира Добрев на конкурсите показа, че истинската му цел е била да кадрува и ръководи община Хасково, а аз само да бъда фигурант – фасадата, зад която друг реди събитията, без дори да мога да спра незаконните назначения. Това е обидно.“, заяви герберският кмет.

Кметовете са хората, които осигуряват гласове по изборите, а през останалото време пълнят партийните касички, усвоявайки пари от обществени поръчки. Този факт оставя без всякакво съмнение значимостта на един общински кмет пред тази на един депутат, който ще бъде заменен от следващия в листата. Въпреки това трусовете в партията на Бойко Борисов, в която всеки ход на солташака му Цветан Цветанов оказва отрицателен ефект, отблъскват избирателите и отплюспват гласове от и без това намалящия им електорат.
В голямата си част кметовете на ГЕРБ са превърнали общините в свои феодални владения. Дерибействат безпощадно като гаулайтери, трупат закононарушения, пилеят публични средства и назначават роднини, приятели и съученици, с което отвращението на хората към тях нараства с всеки изминал ден. Индикация за това са и резултатите от последните президентски избори, на които не можаха да осигурят нужната подкрепа за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева.