Метъли чистиха плажа, нагли цигани им подвикваха

Не може като някакви паразити да живеем на тази планета и всеки да си дърпа ресурси към себе си, каза Мелина Крумова от „ Гримейз“
Музикантите от „Гримейз“ и техни фенове от Бургас почистиха Северния плаж. Десетки чували бяха напълнени със стъклени бутилки, найлонови торбички, сламки и фасове. Докато доброволците, включили се в кампанията „Метъл за смет“, чистеха пясъка, нагли цигани си подвикваха. Заради хубавото време на плажа имаше полуголи дядки. Някои от тях дори се топнаха в студената вода. Никой обаче не се сети да почисти мръсотиите до задника си. Все пак едно дете, заразено от примера от металите, се наведе да вземе боклук, захвърлен до хавлията му.
Хората от близките заведенията зяпаха активистите и спокойно си пиеха бирата.
Бургас е третият град след Стара Загора и Русе, в който музикантите след свое участие почистват замърсени места, съобщава Радио Бургас. Кампанията тръгна преди две години като на шега, но ето досега сме събрали близо 280 хиляди литра отпадъци от природата, каза Мелина Крумова пред БНР.
„Не може като някакви паразити да живеем на тази планета и всеки да си дърпа ресурси към себе си. Ние сме като един организъм и трябва да живеем така, че да не пречим на другите. Не знам дали има човек, на който му е хубаво да отиде някъде и да види всичко в боклуци“, заяви китаристката от метъл бандата.
„Искам да е чисто. Много е грозно, като е мръсно и вредим на природата“, каза пък дванадесетокласничката от Търговската гимназия Станислава Димитрова.
Много са бургазлиите, които мислят като нея, но за съжаление предпочетоха да си стоят в у дома, вместо да се включат в акцията „Метъл за смет“.