Позор: МВнР освободи консула Стоичков заради биячите от Мадрид

Мачът отдавна е свършил за мен, сподели Камата, след като от външното министерство мотивираха решението си с обтегнатите му отношения с испанските власти
Христо Стоичков вече не е почетен консул в Барселона. До „разжалването“ се стигна, след като от „българското“ Министерство на външните работи обявиха, че заради обтягането на отношенията на легендарния футболист с испанските власти, се налага да бъде освободен от поста.
Причината за освобождаването на Камата като почетен дипломат е призивът му към испанския вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария да си подаде оставката заради това, че е изпратила полицията да бие невинни хора по време на референдума в Каталуния. Тя го заплаши със съд, след като той заяви, че тя и близките й са последователи на бившия испански диктатор Франсиско Франко. Камата й се извини за това, че е намесил и сина й, а управляващите ни съвсем се опозориха, като вместо да осъдят насилниците, решиха да освободят от поста легендата Стоичков.
Позор! България е уж независима страна и решенията трябва да се вземат без натиск от чужбина.
След унизителното решение на българските власти, Стоичков отново прояви мъжество и вместо да ги хули, каза, че за него мачът отдавна е свършил. В интервю за Нова телевизия той обясни, че мандатът му изтекъл още преди година.
„Как да ме освободят, като аз не изпълнявам тази длъжност. Винаги съм се чувствал посланик в Каталуния – дали със сертификата, или без”, коментира Камата.
„Ще защитя и други провинции в Испания, където има насилие и това е нормално. За какво да се извиня – че има насилие, кръв и проблеми с хората. За това няма никакъв шанс да се извиня”, каза легендата на българския футбол.
Той не трябва да се извинява. Испанските и българските власти дължат извинение! Едните – заради кръвта на невинните, а другите – че позорят България.