Тази вечер граждани излизат срещу олигархията и мафията.

Инициатор на недоволството е организацията „Правосъдие за всеки“

Днес от 18.00 часа пред Съдебната палата Инициатива „Правосъдие за всеки“ и ЗаДаОстанеПРИРОДА – www.forthenature.org организират протест срещу  „най – спорната личност в новия състав на ВСС стана негов представляващ – човекът, който де факто ще го ръководи – Боян Магдалинчев.“

Ето как са формулирали те във фейсбук мотивите за своя протест …

Най – спорната личност в новия състав на ВСС стана негов представляващ – човекът, който де факто ще го ръководи – Боян Магдалинчев. Чакат ли ни още 5 години скандали, политика и прокурорско безвремие в съдебната система? ИЗБОРЪТ НА НОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВЪРХОВНИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД ЩЕ Е ОРИЕНТИРЪТ ДАЛИ ВСИЧКО ПРОДЪЛЖАВА ПО СТАРОМУ ИЛИ ИМА НАДЕЖДА!
Време е да се възмутим, за да покажем че не сме съгласни да живеем в пленена държава. Пленена от мафията и олигархията и обслужваща само техните сделки и интереси! Главният прокурор каза, че народът не се интересувал кои са лошите и кои добрите в управлението на Съдебната власт. Ние не вярваме ,че сме загубили дотолкова представата за добро и лошо, за истина и лъжа, за справедливост и злост , за достойнство и липса на морал. Всеки ден крадат от нас – свобода, права, пари, перспектива, чест, морал. А ние гледаме и си мислим, че нещо ще се промени от само себе си.
А в съседна Румъния дават на съд лидерите на управляващите партии. ОТСТОЯВАЙ казваха румънците в техните протести за справедливост и върховенство на правото. ОТВОЮВАЙ трябва да кажем ние, понеже всичко, което не отстояхме през годините като права и справедливост, вече го загубихме!
Сега е моментът да извикаме: “СТИГА ВЕЧЕ ТОЛКОВА!” и да принудим нашите държавници да ни чуят и да се съобразят с волята на Суверена, а не на Олигархията!
На 5-ти октомври, от 18ч., пред Съдебната палата, за да поставим исканията си! Бъдете там с Вашите семейства и приятели, понеже това касае всички ни и то за дълго!

ЕДИНЕНИЕТО НА ДОСТОЙНИТЕ ПРАВИ СИЛАТА НА СВОБОДНИТЕ!
#ПРАВОСЪДИЕЗАВСЕКИ

Своето присъствие са заявили 848 души, а интерес проявяват 2 500 човека.

Свободен автор – Философът