Училищният директор от Ново Паничарево заплашван с брадва?

Всичко е вендета, защото съм подавал сигнали към социално подпомагане за деца, които не идват на училище, каза Христо Радев

Не съм се извинявал на бащата на Радостина. Да спрат да ме заплашват с брадви, с побой. Това каза в интервю за предаването „Часът на Милен Цветков” по Нова телевизия училищният директор от бургаското село Ново Паничарево Христо Радев.

Той е под домашен арест. Мъжът, който е уважаван от хората в селото, се надява да се намерят доказателства за невинността му. Той е обвинен в блудство. 14-годишната ученичка Радостина се оплака, че е бил приложен сексуален тормоз от него. Баща й пък твърди, че Радев му се е извинил и е казал, че само по бузата я е целунал.

„Не съм се извинявал. Казах и моето мнение – да спрат да ме заплашват с брадви, с побой! Никога не съм им предлагал пари. Това е измислено от бащата на Радостина“, добавя Радев.

„Радостина си измисля. Такова нещо не се е случвало. Разговаряли сме с нея, както и с други ученици в дирекцията”, обясни директорът на училището.

„Изумен съм защо е правила записи, значи е имала нещо предвид”, коментира той и разказа поради каква причина ученичката е била в кабинета му.

„Тя каза някакви думи – „Недейте прави така“. Аз се изумих и й казах да излезе. Не съм упражнявал сексуален тормоз”, уверява Христо Радев.

„Те искат да ме отстранят от работа, сигурно вече съм неудобен за някого. В селото съм от 25 години, от които 19 съм директор. Хората ме познават и уважават. Ако имаше такива неща, нямаше чак сега да се чуват. Аз не обвинявам децата, въпросът е кой ги манипулира, за да измислят тези неща”, каза директорът.

Той заяви, че всичко, което се случва, е вендета, защото е подавал сигнали към социално подпомагане за деца, които не идват на училище.

Спокоен съм, защото знам, че това, което казва Радостина, не е вярно, каза Радев пък пред камерата на бТВ.

„Наговориха се ужасни лъжи. Опетнен съм много“, добавя той.

„Момичето, което твърди, че сте извършвали блудствени действия, бе с епилепсия и я пазехме много. Възможно е на нея също да са платили. Да говори за нещо, което според нея се е случило преди преди пет години, е несериозно. Вярвам в българския съд и в това, че ще се съберат доказателства за невинността ми“, каза още Христо Радев.