БСП дава на прокуратурата Караниколов за „ЕМКО“

Внасяме сигнал до прокуратурата да разследва министъра на икономиката за случая „ЕМКО”, съобщи председателят на БСП Корнелия Нинова на страницата си във Фейсбук.

БСП ще бъде съпричастна в усилията на работниците да запазят работните си места. Ще настояваме за ясен отговор от българското правителство – как и по какъв начин подкрепя българската оръжейна индустрия, как се защитава българският икономически интерес, категорични са от левицата.

Не сте сами в тази битка. Правото на труд е конституционно гарантирано в нашата страна и никой не може да го отнеме. Ние изслушахме работниците, когато бяха пред Народното събрание. Поехме ангажимент да поставим техните въпроси пред министъра на икономиката. Поискахме и се състоя такова изслушване в комисията по икономическа политика. Неразбираемо е защо никой не излиза и не дава отговор на работниците. Става въпрос за труд, работни места и семействата на много хора. Народни представители от БСП се присъединиха към инициативната група, за да помогнат тя да влезе в МС. Защото това е Министерският съвет на Република България. Никой няма право да спира българските граждани да поставят своите въпроси там. Ние ще бъдем с вас до край, завършва Нинова.