Театър в парламента: Добрев остава, оставката му е отхвърлена

След като изкара Елена Йончева убиец заради разкритията за шуробаджинащината в Хасково, депутатът каза, че повече няма да подава оставка

Делян Добрев остава в парламента. Той се отказа да подава отново оставка, след като мнозинството от „трупата“ на ГЕРБ и ОП гласуваха против оттеглянето му. Депутатите разиграха театро – изпокараха се и не пуснаха момчето, заради което избухна „Кумгейт“, да си отиде.

„Деляне, приятелю, моля те, не се хващай на тези комунистически уловки! Ти си нужен на този парламент, ти си нужен на България, моля те не скачай от борда на кораба, който води България към обетования бряг! Не скачай, червените акули ще те разкъсат още във въздуха”, каза депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски преди 99 народни представители да гласуват „против“ оставката на Добрев, а 97 – със „за“.

Антон Тодоров пък определи себе си като мумия – не се храни, не спи и винаги се връща за ужас на червените. Тома Биков пък каза, че с черния си пиар БСП „са тръгнали срещу влак, а те се намират в „Москвич”, съобщава бТВ.

„Диалогът се превърна в комедия. Малкото доверие към Народното събрание ще замине окончателно”, каза пък Антон Кутев от БСП.

Добрев изкара Елена Йончева убиец заради разкритията за шуробаджинащината в Хасково. Вие ще се запомните като моя палач и убиец в политиката, каза той, след като отново я заплаши със съд. Така се оказа, че тя има по-голям шанс да го осъди, тъй като лесно може да докаже, че не е убиец, след като не го е убила.

Абсурдно е твърдението, че парламентарната ни група е бламирала Бойко Борисов, добави Добрев. Лично премиерът призова народните представители да гласуват „За“ оставката.

„По най-бързия начин ще заведа дело срещу Елена Йончева. Всеки трябва да носи отговорност за думите си“, заяви депутатът, чиято оставка очаквано бе отхвърлена.

Той благодари на колегите си в парламента, че са го подкрепили, като са гласували „против“ оставката му. Добрев сподели, че няма да подава отново оставка, ако не е сигурен, че резултатът в пленарната зала ще е различен.

Излиза, че той уж иска да излезе от политика, а няма да го направи, защото колегите му са го „подкрепили“, като са отхвърлили оставката му. Има уж желание да си ходи, ама не съвсем.