„Булгартабак“ и терористите – „топлата връзка“ с джихадистки организации

https://www.youtube.com/watch?time_continue=440&v=-92FRdhFMRc

Българската компания „Булгартабак“ държи 50% от контрабандните цигари на пазара в Турция. Скандалната информация е посочена в доклад на турските служби, изпратен на властите у нас. Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че не се е запознал с документа, тъй като си имало надлежен ред за това.

Какво означава информацията от Турция и как да тълкуваме отказа на мнение от обвинител номер едно у нас – темата в студиото коментира финансовият журналист Мирослав Иванов, а по телефона се включи и Асен Йорданов от сайта „Биволъ“.

„За първи път, но пък директно, „Булгартабак“ се посочва като източник на контрабанда от турските служби. Да не забравяме факта, че тя беше продадена по времето на първия кабинет на настоящия премиер Бойко Борисов. Дали държавна компания може да бъде продадена без да има политическа воля на министър-председателя? Обратните твърдения са детски приказки“, обясни Иванов.

По думите на Асен Йорданов, мъж на име Салам Кадер Фарач, свързан с терористичните групировки, осъществява контрабандата на цигари от „Булгартабак“. Той е бивш шофьор на автобус, който започва като мениджър на тютюневия бизнес на Фарук Мустафа – основател на една от най-големите телекомуникационни мрежи в Ирак и за него се знае, че е най-богатия човек в страната в момента.

„Схемата горе-долу е разкрита, след като мрежата на Салам бъде ударена, ще е трудно на нашите сегашни активисти да изградят нова“, обясни още журналистът.

„Ако главният прокурор целенасочено покрива тази тема, той е длъжен да обясни защо го прави“, допълни Мирослав Иванов.

Авантаж по bitelevision.com/bulgartabak-i-teroristite-koj-osashtestvyava-nelegalen-vnos-na-nashi-tsigari-v-turtsiya-i-kade-e-toplata-vrazka-s-dzhihadistki-organizatsii/