Парламентарната криза е факт, мирише на предсрочни избори

Сега е моментът Нинова да покаже – опозиция ли е на ГЕРБ или лукова глава

България има нов председател на парламента – известната със специфичните си географски познания Цвета Караянчева, която неотдавна преначерта картата на света. Разпалена в парламентарен спор, близката до Цветан Цветанов гербаджийка обяви от най-високата трибуна в държавата, че „Пекин се намира във Виетнам“. Горките китайци!

Въпреки уваженото искане на БСП – да падне „главата“ на доскорошния парламентарен шеф Главчев  – кворумът в народното събрание остава под въпрос. 

ДПС заяви, че преустановява присъствието на депутатите си в пленарна зала, ако Обединени патриоти не бъдат извадени от управляващата коалиция. Аптекарят Веселин Марешки от своя страна днес поиска оставката на депутата от БСП Иво Христов с ултиматум – отсъствието на ПГ на „Воля“ от заседания, докато не я получи.

На ход е Корнелия Нинова!

Повече от ясно е, че оставката на Димитър Главчев е следствие на едноличното решение на премиера Бойко Борисов, който е готов да жертва всички и всичко в името на политическото си съществуване във властта и е в отговор на желанието на Корнелия Нинова. Парламентарната криза преди европредседателството на България е факт. За крехкото управляващо мнозинство (от 122 депутати) ще се окаже истинско изпитание и мъчение при събирането на  кворум на заседанията при вземане на важни решения, ако ПГ на БСП остане извън пленарна зала.  Без съмнение това ще доведе до оставката на правителството, назначаването на служебен кабинет и предсрочни парламентарни избори през есента на 2018 г.